banner2
banner34

GÜÇ-SEN, SERBEST LİMAN’DA ÇİMENTO DOLUM TESİSİ İZNİ VERİLMESİNE KARŞI ÇIKTI

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Serbest Liman’da Gümrük Şube Amirliği’nin karşısındaki alana çimento dolum tesisi izni verilmesine sağlık gerekçesiyle karşı çıktı.

GÜÇ-SEN, SERBEST LİMAN’DA ÇİMENTO DOLUM TESİSİ İZNİ VERİLMESİNE KARŞI ÇIKTI
banner45

Güç-Sen ve Mağusa Kent ve Ekoloji Platformu, bu sabah Gazimağusa Gümrük Şube Amirliği önünde çalışanlarla birlikte basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Basın açıklaması öncesinde,  çalışanlar zamları da alkışlarla protesto etti.

DAĞMAN

Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman, “Gazimağusa Gümrük Şube Amirliği’nin Serbest Liman’ın içinde ne işi var” diyerek, bunun için yıllardır vermedikleri mücadele kalmadığını, Serbest Liman içerisindeki sağlıksız koşullar ve düzensizlik nedeniyle kanserden ve trafik kazalarından ölümler yaşandığını ifade etti.

Serbest Liman’ın kurulduğu günden beri tam bir kirlilik ve düzensizlik abidesi olarak durduğunu kaydeden Dağman, mevcut kirlilik yetmezmiş gibi şimdi bir de gümrük binasının karşısındaki alana çimento dolum tesisi için izin verildiğini belirtti.

İstihdama karşı olmadıklarını kaydeden Dağman, ancak Güç-Sen olarak köle düzeninde çalışmayı da kabul etmeyeceklerini söyledi.

Dağman, ya gümrük binasının mevcut yerden taşınacağını ya da söz konusu tesisin başka yerde faaliyet göstereceğini, bunlar olmazsa çimento tesisi faaliyete başladığı günden itibaren gümrük çalışanlarının iş bırakarak çalışmayacağını vurguladı.

banner37
EMİN

Mağusa Kent ve Ekoloji Platformu adına açıklama yapan Erol Emin, Güç-Sen’in mücadelesine sonuna kadar destek verdiklerini belirtti.

Çimentonun içinde kanserojen etki yapan asbest bulunduğunu kaydeden Emin, Serbest Liman’ın çok yakınında bulunan Karakol İlkokulu’ndaki çocukların çevre kirliliğinden olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.

“Bizi gözden çıkardınız, masum çocukların ne suçu var?” diyerek yetkilileri eleştiren Emin, Serbest Liman’da sağlık açısından sürdürülebilir bir durum olmadığını söyledi.

Güç-Sen’in dile getirdiği sorunun tüm Gazimağusa’nın sorunu ve Serbest Liman’ı rehabilite etmeyenlerin suçlu olduğunu söyleyen Emin, endüstri merkezi haline gelen Serbest Liman’ın sağlık açısından büyük tehlike arz ettiğini belirtti.

Emin, Platform olarak bu durumu kabul etmediklerini, Güç-Sen’e de sonuna kadar destek verdiklerini yineledi.

(YIL/GÜL) FOTOĞRAFLI

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Yakar  

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2018, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1