banner2
banner34

Güvenli bir şekilde hizmet vermektedir

KKTC Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Kontrolör Birimi iyi eğitilmiş personeli ve teknik techizatı   ile 21 Mart, 1977 yılından beridir ICAO kuralları çerçevesinde sorumluluk sahası olan Ercan Tavsiyeli Hava Sahası içinde  güvenli bir şekilde hizmet vermektedir ve vermeye devam edecektir.

Güvenli bir şekilde hizmet vermektedir
banner45

ERCAN HAVACILIK HİZMETLERİ; Hava Trafik Hizmeti, Havacılık Enformasyon Hizmetleri, Haberleşme, Seyrüsefer ve Gözetim Hizmetleri en iyi şekilde verilmektedir.

Tüm sivil havacılık personelimiz uluslararası kurallar çerçevesinde  eğitimlerini eksiksiz almakta, ve verdikleri hizmetinin en iyisini havacılık sektörüne sunmaktadır.

Ercan Havalimanı'na günde iniş/kalkış olarak gerçekleşen  20'li trafikler bugün yerini ortalama 100 trafiğe bırakmış, transit uçuş sayısı ise günlük 600-900 seviyelerini bulmuştur. Bu memnum edici artışlar, personelimizin güler yüzü, ve vermiş olduğu kaliteli hizmeti sayesinde gerçekleşmiştir.

Tüm bu ilerlemeler geçmişten bugüne katkı koyan, ve bugün aktif olarak çalışan eğitilmiş personelimiz sayesindedir.

Bu başarı ve gerek personel gerek techizat anlamında komşularımıza sağladığımız üstünlük uzun bir süredir sistematik olarak Ercan havacılık hizmetleri ve Ercan Tavsiyeli Hava Sahası için bir karalama kampanyasına dönüştürülmüştür. Buldukları her mecrada ülkemiz Hava Trafik Kontrol imkan ve kabiliyetlerini kötüleme yarışı içine girenlerin bu konuda ne kadar kötü bir karneye sahip oldukları ve mevcut teknik yetersizlikleri ortadadır. Ülkemiz üzerinden geçen transit trafiğin güvenli geçiş hizmetini ısrarla Ercan kulesinden talep etmeleri de bu başarımızın göstergesidir.

Ercan Tavsiyeli Hava Sahası hakında "güvensizdir "ifadelerine yer verenler, gayet iyi biliyorlar ki başta  Hava Trafik kontrol Yönetim Merkezi binamız olmak üzere yetişmiş ve işinin ehli personelimizin hizmet verdiği hava sahamız son derece güvenilirdir.

İçeride görev yapan personelimiz ise kurallar çerçevesinde sektöre politika karıştırmadan işlerini en iyi şekilde yerine getirmektedir.

Ülkemizin çevresinde yıllardır yaşanan olumsuzlukları ve olasılıkların bilincinde bir şekilde hizmet verilmektedir. Personelimiz bu çerçevede eğitimler almaktadır. Son yaşanan olaydan yola çıkarak bu konuda seviyemizden çok çok geride olan komşumuzun Ercan Tavsiyeli Hava Sahası’nı güvensizleştirme çabalarını beyhude bir uğraş olarak nitelendiriyor ve bir kere daha hatırlatma ihtiyacı hissediyoruz;  Olumsuz bir şekilde bölgemizde vuku bulunan olayların bilincinde, işin ehli kadromuz, gerek  Ercan'a iniş/kalkışlarda ve gerekse Hava Sahamızdan geçen binlerce yolcuya,  kurallar nezdinde güvenli bir şekilde hava trafik hizmetinin en iyisini vermektedir, vermeye de devam edecektir

“Güvenli Uçuşlar Dileriz"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı

Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1