banner2
banner34

Halil Falyalı'nın ölümünün arkasında derin devlet mi var

Halil Falyalı'nın ölümünün arkasında derin devlet mi var
banner45
banner46

Gazeteci Timur Soykan, Halil Falyalı'nın öldürülmesi sonrası İstanbul'da yaşanan üç gözaltıya ilişkin sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu.

Bu paylaşımda ciddi iddialar yer almaktaydı. Herkes tarafında bilinen Söylemez kardeşlerin yaptığını ileri sürdü. Falyalı'nın Bucak aşiretine yakınlığı her zaman bilinmekteydi. Bucak aşireti ile sSylemez  çetesi arasında büyük bir husumet vardı.

banner37
Soykan: "Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul’da gözaltına alınan üç kişiden birinin Mustafa Söylemez olduğu iddia ediliyor. Söylemez Kardeşler Çetesi’nin lideri olan Mustafa Söylemez 1990’lardan bu güne çok sayıda derin devlet bağlantılı olayla gündeme gelmişti" diyen Soykan, "Söylemez Kardeşler soyisimleri gibi hiç konuşmamaları, ilişkide olduklarının isimlerini vermemeleriyle ünlü. Mustafa Söylemez’in KKTC’de Halil Falyalı’nın en yakınında bulunan bir ismin verdiği ifadeler üzerine gözaltına alındığı öne sürülüyor" ifadesini kullandı.

Soykan, "Gözaltına alınan diğer iki kişinin ise tetiği çekenler olduğu iddiası var. Üç kişinin sürat teknesiyle Kıbrıs’tan Türkiye’ye geçtiği de öne sürülüyor" diye yazdı.

Kaynak: Sol Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2022, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1