banner2
banner34

Halkın Partisi muhalefette mi kalacak yoksa hükümet arayışına mı girecek?

Halkın Partisi muhalefette mi kalacak yoksa hükümet arayışına mı girecek?
banner45

Kıbrıs Net Haber Özel Haberi

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, canlı yayında yaptığı açıklamada HP Parti Meclisi’nde 55’e 4 oyla dörtlü koalisyonun devam etmemesi yönünde karar çıktığını açıkladı.

Parti Meclisinin ileriki günlerde toplantı yapacağını kaydeden Özersay, “Muhalefette mi kalacağız hükümet görüşmesi mi yapacağız, buna parti meclisi karar verecek” dedi.

banner37
Bilindiği gibi süreç Halkın Partisi'nin Serdar Denktaş ile ilgili arazi konusunu gündeme getirmesiyle başlamıştı. Bunun üzerine Serdar Denktaş, Maliye Bakanlığından istifa ettiğini açıkladı ve sorun bensem aradan çekildim ancak koalisyonun devamı için de desteğimi veririm mesajını vermiş oldu. 

Bu gelışmeye rağmen Halkın Partisinin aldığı karar ise kararın nedenin ortadan kalkmasına rağmen alındığı için bir çok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Özellikle Türkiye ziyaretlerinden sonra bu gelişmelerin yaşanması ise kamuoyunda farklı algıların oluşmasına da sebep oldu.

Serdar Denktaş'ın istifa mektubunda kendisiyle ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılanma sürecine onay vermesine rağmen HP'nin hükümetin bozulması yönünde adım atması hem kamuoyunda hem de koalisyondaki diğer hükümet ortakların TV programlarına telefonla bağlanarak  açıklama yapan yöneticileri tarafından HP'nin samimiyetsizliğinin ve bahane aramasının bir başka kanatı olduğu yönünde yorumlandı. Kamuoyu ve diğer parti yöneticileri HP'nin talimatla hükümet bozduğunu ima etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2019, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1