banner2
banner34

Halkın Partisi'nden açıklama

Halkın Partisi'nden açıklama
banner45

Halkın partisi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklama şöyle;

banner37
Partimiz, hükümette bulunduğumuz bu olağanüstü dönemde halka karşı sorumluluğunun bilinci ile hareket etmiş, gerek ekonomik kriz gerekse salgın karşısında üzerine düşeni yapmış, hatta krizin yoğun olduğu farklı dönemlerde ülkenin hükümetsiz kalmaması için bazı konuları sineye çekmiştir.

Bugün yaşananlarla devletimizin kurumlarının hiçe sayıldığı bir durum yaratılmış ve ulusal çıkarlarımız açısından çok önemli olan Maraş açılımı gibi hassas bir konu riske edilmiş ve hatta Sayın Ersin Tatar tarafından tam anlamıyla bir seçim malzemesi haline getirilmiştir.  Dış politika ile doğrudan ilgili olan ve üstelik Bakanlar Kurulu kararıyla yetkili kılınan Dışişleri Bakanlığı ve aynı zamanda Maraş açılımının mimarı olan Dışişleri Bakanı Sayın Kudret Özersay devre dışı bırakılmıştır.

Halkın Partisi’nin Kapalı Maraş’ın sahilinin sivil kullanıma açılması ile ilgili herhangi bir tereddütü yoktur. Öte yandan, toplumun gözü önünde cereyan eden ve vicdanları yaralayan son hadiseler ve bunların zamanlaması karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir.

Bizim için Kıbrıs Türk halkının iradesi esastır.  Bu nedenle Halkın Partisi Parti Meclisi hükümetten çekilme kararı almıştır. Yeni hükümet kurulana kadar sorumluluk bilinci ile hareket etmeye devam edeceğiz. Memleketimize hayırlı olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1