banner2
banner34

Hasan Rifat Siber’in eserleri bir kitapta derlendi

Hasan Rifat Siber’in 1983 yılında yayınladığı “Kıbrıs Türklerinin Tarımsal Folkloru” kitabı ile 1990 ‘da yayınlanan ikinci kitabı “Köycülüğümüzün Dünü-Bugünü” tek bir kitapta birleştirildi.

Hasan Rifat Siber’in eserleri bir kitapta derlendi
banner45

 

   Hasan Rifat Siber’in Kıbrıs Türk tarımı üzerine yaptığı çalışmaların derlendiği kitabın tanıtımı yarın Lefkoşa’da Deniz Plaza’da yapılıyor.

   Hasan Rifat Siber’in oğlu Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski başhekimi Dr. Rifat Siber tarafından kitaplaştırılan “Kıbrıs Türklerinin Tarımsal Folkloru” ve “Köycülüğümüzün Dünü-Bugünü” yarın saat 17.00’de başlayacak etkinlikle tanıtılacak.

banner37
   “Kıbrıs Türklerinin Tarımsal Folkloru” isimli kitapta; Kıbrıs Türklerinin yüzyıllar içinde oluşturduğu folklorik değerler, atasözleri, köy ve köycülüğe ilişkin davranış ve değerlendirmeler yer almaktadır.

   Kıbrıs Türk köylüsünün yurt sevgisi ve toprağına bağlılığının anlatıldığı kitap, yazarın 1956-1978 yıllarında tarım mühendisi olarak mesleği gereği Ada çapında yaptığı köy gezileri sırasında derlenmiştir.

   “Köycülüğümüzün Dünü-Bugünü “, yazarın Çiftçi Dergisi ile Halkın Sesi ve Köylü gazetelerinde yayınlanmış yazılarından yaptığı bir seçmedir.

   Kitaptaki yazılarının ortak özelliği, tarihsel süreç içinde Kıbrıs Türkü’nün içinde bulunduğu ekonomik, siyasal ya da sosyal koşullarda yazarın köye, tarım ve hayvancılığa ilişkin öneri ve görüşlerini içermesidir.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1