banner2
banner34

Hasipoğlu, Kıbrıs meselesinde herkesi “tek ses tek yürek olmaya” çağırdı

Hasipoğlu, Kıbrıs meselesinde herkesi “tek ses tek yürek olmaya” çağırdı
banner45
banner46

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta federal çözümün geride kaldığını, yeni siyaset temelinde bir anlaşma için çalışma yürüttüklerini yeniden vurguladı.

Tatar, UBP Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Kurultay sonucunda ortaya çıkacak iradeye herkesin saygı duyması gerektiğini belirterek, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yönelik adımlar atılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Ulusal Birlik Partisi  (UBP) 22. Olağan Genel Kurultayı’nda açılış konuşmaları yapıldı.

UBP 22. Olağan Genel Kurulu Divan Başkanı, Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, Kurultay’ın açılışında yaptığı konuşmada, 22. Olağan Kurultay’a katılan herkese teşekkür etti.

Atun, Divanın adayların önerisiyle seçildiğini belirterek, bu konuda kendilerine duyulan güvene teşekkür etti ve kurultayın, “devleti kuran yaşatan sahip çıkan” UBP için hayırlara vesile olmasını diledi.

UBP’nin, ülkeyi, ekonomik, kalkınma ile müreffeh yarınlara taşıyacak tek parti olduğunu söyleyen Atun, partinin iktidara en güçlü aday olduğunu ifade etti ve tüm adaylara başarılar yanında KKTC ve UBP için hayırlı olmasını diledi.

banner37

HASİPOĞLU VE KIBRIS KONUSUNDA YENİ KARAR…

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da, UBP’nin Kıbrıs konusuyla ilgili aldığı kararı okudu ve parti üyelerinin onayına sundu.

Hasipoğlu, Kıbrıs Türk tarafının Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle ortaya koyduğu yeni vizyona işaret etti.

UBP’nin en son Kıbrıs konusuyla ilgili kararını 2008’de aldığını ve o zaman “Federasyon” görüşmelerinin sürdüğünü anımsatan Hasipoğlu, Cumhurbaşkanı seçiminin ardından partinin de desteklediği “İki devletli çözüm modeli, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği, uluslararası eşit kabulü temelinde” ortaya konulan resmi pozisyonu işaret etti.

Yeni dönemde iki devlet ve Kıbrıs Türk halkının eşit egemenliği temelinde resmi pozisyona, Kıbrıs Türk halkına yönelik uygulanan haksız izolasyonların kaldırılması, Doğu Akdeniz’de hak ve çıkarların korunması, Maraş konusunda yeni adımların atılmasına destek verdiklerini ifade eden Hasipoğlu, UBP olarak kırmızı çizgilerinin ise Türkiye’nin garantörlüğü olduğunu vurguladı, Kıbrıs meselesinde herkesi “tek ses tek yürek olmaya” çağırdı.

Konuşmanın ardından Kıbrıs konusundaki karar oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. UBP Kurultayı’nda Mali Rapor ile Faaliyet Raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

Faaliyet raporunu okuyan Oğuzhan Hasipoğlu, UBP olarak yeni dönemde ülkeye daha çok hizmet, erken seçimlerde tek başına iktidar ve yerel seçimlerde daha fazla belediye başkanı çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

Hasipoğlu, kurultayda 3 başkan adayı ve 182 parti meclisi adayına da başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1