banner2
banner34

Hastalar, 40 dakika, 112'ye ulaşamadı!

Telekomünikasyon Dairesi'nin Gönyeli Santrali'nde elektrik kesintisi nedeniyle çıkan arıza, 112 Acil Servis hattını da etkiledi. 112 Acil Servis hattı, dün sabah bir süreliğine hizmet dışı kaldı.

Hastalar, 40 dakika, 112'ye ulaşamadı!
banner45

Gönyeli'deki elektrik kesintisinden, acil hastaların direkt olarak arayabileceği 112 Acil Servis’i de nasibini aldı. Elektrik kesintisinin ardından Gönyeli'de bulunan telefon santralinin jeneratörü devreye girmeyince, 112 Acil Servis’inin de telefonları sustu.

Jeneratörün devreye girmemesi nedeniyle, bu santrale bağlı olan 112 Acil Servis hattı dahil olmak üzere hiç bir telefon hattı çalışmadı.

112 Acil Servis’ini arayan vatandaşlar, arızanın devam ettiği yaklaşık 40 dakikalık süre boyunca kimseye ulaşamadı.

KIBRIS Gazetesi'ni arayarak sorunu bildiren vatandaşlar, “Sabahtan beri acil servise ulaşmaya çalışıyoruz, ancak ulaşamıyoruz. Hatlar çalışmıyor. Sağlığımız söz konusu” diyerek isyan etti.

Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Enis Elagöz ise enerji sorunu nedeniyle Gönyeli santralinde sorun olduğunu doğruladı.

banner37
Elagöz: Sorun giderildi

Elagöz, Gönyeli santralinde bir enerji problemi olup, arıza çıktığını söyledi ve şöyle dedi:

“Jeneratör devreye girmedi. Yaklaşık yarım saat, 40 dakika hatlar gitti. 112 de bu santrale bağlı olduğu için bir süre çalışmadı. Şu anda bir sıkıntı yoktur.”

Soysan: Gönyeli bölgesinin hatları bir süre çalışmadı

TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan, Gönyeli santralına bağlı hatların bir süre çalışmadığını kaydederek, “Elektrik kesintisi nedeniyle oluşan bir komplikasyondu. 112 de bu santrale bağlı olduğu için bir süre çalışmadı. Sadece 112 değil, bu santrale bağlı olan diğer hatlar da çalışmadı. Sorun büyük bir oranda giderildi. Tamamen aşılması için çalışmalar sürüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Kıbrıs gazetesi

Ceren ÖZBİL

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 06:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1