banner2
banner34

Hedef 13 Ocak 2018

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş için yapılacak olan anıtmezar ve müzenin, ölümünün altıncı yılı öncesinde tamamlanması hedefleniyor

Hedef 13 Ocak 2018
banner45

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu Rauf Raif Denktaş için yapılması hedeflenen anıtmezar ve müze ölümünden 5 yıl sonra yapılıyor.

Kısa süre önce çalışmalarına başlanan anıtmezar neredeyse tamamlanırken, geriye, aynı alana yapılacak 300 metrekarelik yer altı müzesi ve yeşil alan ile peyzaj çalışmaları kaldı.

Anıtmezar ve müze yapıyla ilgili Merkezi İhale Komisyonu’nun çıktığı ihaleyi kazanan Gerçek İnşaat Şti. Ltd. çalışmalarını Denktaş'ın altıncı ölüm yıl dönümü olan 13 Ocak’a kadar tamamlanmayı planlanıyor.

Önce beton yapılar tamamlanacak...

banner37
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Anıtmezar ve Müze Projesi için önce beton yapıların kısa süre içinde tamamlanması beklenirken, ardından da yeşil alan ve peyzaj çalışmalarına başlanması hedefleniyor.

Yeraltında bulunacak müze içerisinde Denktaş'ı anlatan birçok eser ve eşyaya yer verilecek.

Projenin başlaması bile yetti...

Anıtmezar ve Müze Projesi için çalışmalara başlamadan önce alkoliklerin ve uyuşturucu kullananların merkezi haline dönen Cumhuriyet Parkı'nın bu kötü imajdan kurtulmasına, proje çalışmaları bile yetti.

Çalışmaların başlamasının ardından park içerisinde bali, çakmak gazı kutuları, içki şişeleri ve çöplerin olmaması dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 07:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1