banner2
banner34

Hemşire ve Ebeler sendika ve birlik başkanları sektördeki kurumsallaşmanın önemine dikkat çekti

Hemşire ve Ebeler sendika ve birlik başkanları sektördeki kurumsallaşmanın önemine dikkat çekti
banner45
banner46

K.T Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen ve K.T Ebeler ve Hemşireler Birliği Başkanı Ali Bolat, sağlığın en ön saflarında zaman mefhumu gözetmeksizin çalışan arkadaşlarının siyasi mekanizma tarafından görmezden gelindiğine dikkat çekerek, sağlık sistemi içinde mutlaka bir hemşirelik dairesi kurulmasını talep etti.

K.T Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen ve K.T Ebeler ve Hemşireler Birliği Başkanı Ali Bolat, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında K.T Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen ve K.T Ebeler ve Hemşireler Birliği Başkanı Ali Bolat pandemiyle mücadele ve mesleğe yönelik beklentilerini dile getirdi.

banner37
Özgöçmen ve Bolat, hemşirelik mesleğinin direkt insan sağlığıyla alakalı olduğuna dikkat çekerek, “Bizim meslekte kaytarma veya yan çizme olamaz, siz arkadaşınız görevi devralmadan evinize gidemezsiniz” dedi.

Bugün kamuda 925 hemşirenin görev yaptığı görülse de aslında aktif olarak vardiyaları döndüren hemşire sayısının 550-600 civarında olduğunu anlatan Özgöçmen ve Bolat, salgının başladığı 1 buçuk yıldan beri hemşirelerin bu alana yönlendirildiğini bu nedenle de diğer sağlık alanlarında büyük sorunlar yaşanmaya başlandığını kaydetti.

Özgöçmen ve Bolat, sağlık sistemine yeterli sayıda hemşire alımı yapılmadığını yapılanların ise “Geçici işçi” statüsünde yapıldığına dikkat çekerek, bunun sağlık sistemine ülkede ne kadar önem verildiğinin en bariz göstergesi olduğunu ifade etti.

Özgöçmen ve Bolat, açıklamalarında örgütlerinin faaliyetleriyle de ilgili bilgi vererek kısa bir süre önce Barış Ruh ve Sinir Hastanesi bahçesine oyun parkı yaptırdıklarını, Cengiz Topel Hastanesinde ise bir süre önce hayatını kaybeden bir meslektaşları adına konferans ve eğitim salonu açacaklarını kaydetti. Her iki yetkili üzerinde çalıştıkları en büyük projenin ise Hamitköy bölgesinde çok amaçlı bir kompleks olduğunu ve bu projeyi hayata geçirmek için belirlenen arazinin kendilerine tahsiz edilmesini beklediklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1