banner2
banner34

Hüdaoğlu: Akıncı, BM kriterleri çerçevesinde mümkün olabilecek en doğru çözümü savunmaktadır

Hüdaoğlu: Akıncı, BM kriterleri çerçevesinde mümkün olabilecek en doğru çözümü savunmaktadır
banner45
banner46

Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın temsilcisi Dr. Suphi Hüdaoğlu, BRT’de “Gündem+ Seçim Özel” programında Aziz Karaaziz’in konuğu oldu.

Hüdaoğlu, halktan alacağı güçlü destekle görevine devamedeceğine inandığı Akıncı’nın önümüzdeki 5 yılda barış ve çözüm odaklı siyasetini kararlılıkla sürdüreceğini ifadeetti.

BM Genel Sekreteri’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ekim seçimlerinin ardından mümkün olanen uygun zamanda gayrı resmi 5’li toplantı için harekete geçeceğini yeniden teyitettiğini anımsatan Hüdaoğlu, gidilecek yol haritasının o toplantı danetleşeceğini kaydetti.

banner37
Kıbrıs sorununun hangi zeminde ilerleyeceğinin Berlin zirvesinde ortayaçıktığını ve buna her iki tarafın da BM Genel Sekreteri huzurunda onay verdiğini kaydeden Hüdaoğlu, Berlin zirvesinde iki bölgeli, iki toplumlu federal çözümün teyit edildiğini, siyasi eşitlik, kararlara etkin katılım, dönüşümlü başkanlığı içeren metnin aynı zamanda ucu açık olmayan sonuç odaklı bir süreci öngördüğünü ifade etti. Hüdaoğlu, BM Genel Sekreterinin açıklamaları ile Berlin zirvesinde ortaya çıkan sonucun Akıncı’nın kararlı ve tutarlı politikalarının birsonucu olduğunu vurguladı.

“Federasyon dışındaki seçenekler görünür gelecekte mümkündeğildir” diyen Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın da BM kriterleri çerçevesinde mümkün olabilecek endoğru çözümü savunduğunu belirtti.

Hüdaoğlu, Kıbrıs Türk halkının uluslararası hukuk içine girmesini sağlayacak olan çözümün aynı zamanda bölgede yaşanmakta olan gerilimi de bitireceğini, diğeryandan da içteki birçok yapısal sorunun çözümüne de katkı koyacağını vurguladı.

Bir soru üzerine KıbrısTürk halkının kendini ifade edebileceği bir demokrasi zenginliğine sahipolduğunu, dolayısıile nereden ve kimden gelirsegelsin yapılmak istenilen müdahaleleri asla tasvip etmediğini belirten Hüdaoğlu, “11 Ekim seçimlerinde de KıbrısTürk halkı iradesini sandığa yansıtacaktır. Halkın büyük çoğunluğunun da Sn. Akıncı’ya ciddi bir güven duyarak destek verdiği açık ve net olarak ortadadır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1