banner2
banner34

Hukuk Fakültesi’nde “Tanınmamış Devletler İnsan Hakları Hukuku ile bağlı mıdır?” konulu seminer düzenlendi

Hukuk Fakültesi’nde “Tanınmamış Devletler İnsan Hakları Hukuku ile bağlı mıdır?” konulu seminer düzenlendi
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi ile Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Hukuk Kulübü’nün başlatmış olduğu “Adaletsizlikle Dertlenerek İlgilenen İnsan: Kültürlü Hukukçu Seminerleri Dizisi’’nin dördüncüsü Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erçakıca’nın konuşmacı olarak yer aldığı seminerde “Tanınmamış Devletler İnsan Hakları Hukuku ile Bağlı Mıdır?’’ konusu tüm yönleriyle incelendi. Seminer kapsamında uluslararası hukukun süjelerinden ve kapsamından bahseden Yrd. Doç. Dr. Erçakıca, devletin tanımını yaparak; tanınmış devlet ve tanınmamış devlet ayrımlarını dinleyicilerle paylaştı. Seminerde Birleşmiş Milletler’in konu ile ilgili karar ve raporları katılımcılara aktarılarak söz konusu metinlerin insan hakları ile bağlantıları kuruldu. Seminer sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erçakıca’ya DAÜ Hukuk Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nazime Beysan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

banner37
Hukuk Fakültesi Başarılı Öğrencilerine Yüksek Şeref ve Şeref Belgesi Takdim Töreni Düzenledi

DAÜ Hukuk Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Yüksek Şeref ve Şeref Belgesi almaya hak kazanan öğrencilerine ödül töreni düzenledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Turhan, öğrencileri geçirdikleri başarılı dönem için kutlayarak, yüksek şeref ve şeref belgesi almanın önemine vurgu yaptı. Mesleğin zorluklarına da değinen Prof. Dr. Turgut Turhan, öğrencilere başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu. Açılış konuşmasının ardından başarılı olan öğrencilere belgeleri Prof. Dr. Turgut Turhan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Arzu Alibaba ile Yrd. Doç. Dr. Hakan Bilgeç, Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ulaş Gündüzler, Yrd. Doç. Dr. Nazime Beysan, Yrd. Doç. Dr. Emine Koçano Rodoslu, Öğretim Görevlisi Nail Gün ve İletişim Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahire Özad tarafından takdim edildi.

     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1