banner2
banner34

Hükümet, Seçim ve Halk Oylaması (değişiklik) önerisi sundu

Hükümet, Seçim ve Halk Oylaması (değişiklik) önerisi sundu
banner45

Ulusal Birlik Partisi - Demokrat Parti - Yeniden Doğuş Partisi (UBP-DP-YDP) Hükümeti, Seçim ve Halk Oylaması (değişiklik) önerisi sundu.

Hükümet, öneri ile yerel yönetimlere ilişkin seçim tarihinin Kasım ayının son pazarı olarak yeniden düzenlenmesini istedi.

Yasa değişiklik önerisi Resi Gazete’de yayımlandı.

banner37
Anayasa ve mevcut yasaya göre seçimlerin Haziran ayında yapılması gerekiyordu.

Hükümet bu değişiklikle mevcut belediye başkanlarının sorumluluklarının devam etmesini de hedefliyor.

Halen görevde olan yerel yöneticilerin görev sürelerini, yerel seçimlerin yapılması öngörülen kasım ayının son pazarına yani 27 Kasım’a kadar uzatmayı öngören Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu.

Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi Milletvekilleri tarafından sunulan yasa önerisinin içeriğiyle ilgili görüş ve öneriler yirmi gün içinde Meclis Başkanlığına yazılı olarak sunulabilecek.

Yasa önerisi, yerel yönetimlere ilişkin seçim tarihinin kasım ayının son pazarı olarak yeniden düzenlenmesini ve belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyelerinin göreve başlayacağı tarihe kadar mevcutlarının devam edeceğinin net olarak anlaşılması amacıyla hazırlandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2022, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1