banner2
banner34

Hür-İş heyeti Bakan Saner’i ziyaret etti

Hür İşçi Sendikaları (Hür-İş) Federasyonu yeni yönetim kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’i ziyaret etti.

Hür-İş heyeti Bakan Saner’i ziyaret etti
banner45

 

Ferdarsyon Başkanı Ahmet Çaluda, asgari ücret, özel sektörde sendikalaşma ve geçici memurlar konusunda yaşanan sıkıntılara değindi.

Çaluda, son yapılan artışla 2 bin 175 TL olan asgari ücretin dört kişilik bir aile için yeterli olmadığının farkında olduklarını ancak ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılar göz önüne alındığında bu rakama evet dediklerini belirtti.

banner37
Özel sektörde sendikalaşma konusunda ise Çaluda, taşeronlaşmanın sendikalaşmanın önüne geçtiğini, bunun büyük tehlike yarattığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de Asgari Ücrete yapılan artışın birçok kesimi tatmin etmemiş olabileceğini belirterek

Bakanlık olarak işçi ve işveren arasındaki dengeyi koruyarak ilerlemek zorunda olduklarına işaret etti.

Saner, Sosyal Sigortalar Yasası’nda yapılan değişiklikle özel sektörde çalışanların askerlik sürelerinin karşılığının %6’sı çalışan %10’u da Maliye Bakanlığı tarafından ödenmek kaydıyla emeklilik sürelerine eklenmesinin önünün açıldğını da hatırlattı.

Saner, özelde ve devlette sendikalaşmanın yolunun açılması halinde birçok sorunun giderileceğine dikkati çekti

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1