banner2
banner34

Hüseyin Özgürgün yeni kabineyi cumartesi günü sunacak

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) ve bağımsızlarla hükümet kurma çalışmaları yapmak üzere partisi tarafından görevlendirilen...

Hüseyin Özgürgün yeni kabineyi cumartesi günü sunacak
banner45

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) ve bağımsızlarla hükümet kurma çalışmaları yapmak üzere partisi tarafından görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yeni kabineyi cumartesi sunması bekleniyor.

UBP’den elde edilen bilgiye göre, Özgürgün, hükümet kurmanın yanısıra Türkiye ile KKTC arasında imzalanacak Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü’nün gecikmeden imzalanabilmesi için çalışmalarda bulunuyor.

banner37
UBP Parti Meclisi’nin cuma günü yeniden toplanarak, hükümet kurma çalışmalarını değerlendirmesi ve Özgürgün’ün cumartesi günü Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sunması bekleniyor.

Başbakan Ömer Kalyoncu, 5 Nisan’da CTP-UBP Koalisyon Hükümeti’nin istifasını sunmuş ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da 8 Nisan’da Özgürgün’ü hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Anayasa'ya göre, Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilen kişi, hükümeti 15 gün içinde kurmak zorunda. 

Cumhuriyet Meclisi’nde UBP’nin 18, DP UG’nin ise 5 milletvekili bulunuyor. Bağımsız milletvekili sayısının 4 olduğu mecliste CTP’nin 20, TDP’nin de 3 sandalyesi bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1