banner2
banner34

Huzur bulmak istiyoruz

Lapta Huzurevi sakinleri, nasıl bir huzurevi hayal ettiklerini açıkladı.

Huzur bulmak istiyoruz
banner45

Lapta Huzurevi sakinleri, nasıl bir huzurevi hayal ettiklerini açıkladı. 

ERTANIN YAŞLILARLA KONUŞTU 

Lapta Huzurevi’ne hafta sonu bir ziyaret gerçekleştiren Ada TV program yapımcısı ve köşe yazarı Mustafa Ertanın, huzurevi sakini yaşlılarla konuştu, onların hayalindeki huzurevi hakkında fikirlerini aldı. 

Lapta Huzurevi’nin oteller bölgesinde deniz kenarında bulunan arazisi üzerine yeni bir huzurevi yapılması projesi, orada kalacak yaşlıların huzur bulamayacağı gerekçesiyle bazı tartışmalara sahne olmuştu. Turizm bölgesinde, gece geç saatlere kadar yapılacak müzik yayınları ile Lapta Huzurevi yanında bulunan, futbol karşılaşmalarının yapıldığı Lapta Stadyumu, huzurevinde huzur arayan yaşlılar için handikap oluşturacağı iddia edilmişti. 


banner37
PSİKOLOJİMİZ BOZULUYOR 

Lapta Huzurevi sakini yaşlılar, Mustafa Ertanın’a, artık bu yaştan sonra gürültüye tahammül edemediklerini, yüksek sesli müzik ve kalabalığın psikolojilerini bozduğunu ilettiler. İkinci baharlarını, hem sessiz, hem de stresten uzak ortamlarda geçirmek istediklerini, şimdi kaldıkları yer gibi şehir gürültüsünden uzak bir bölgede yaşamak istediklerini belirtti. 

DENİZ KENARI RUTUBETLİ 

Huzurevinde yaşlılarla sohbet eden Ertanın’a yaşlılar, sağlık bakımından deniz kenarında bulunan nem ve rutubetin kendilerini etkilediğini, oysa bir süredir geçici ikamet ettikleri dağın eteğinde bulunan şimdiki yerlerinde rutubet yerine dağ havası aldıklarını, yeni yapılacak bir huzurevinin de böyle olmasını istediklerini ifade etti. 

Kaynak Star

Haberin detayı için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1