banner2
banner34

İçişleri Bakanı Öztürkler, Anıtkabir’i ziyaret etti

İçişleri Bakanı Öztürkler, Anıtkabir’i ziyaret etti
banner45
banner46

Ankara’da resmi temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bakan Öztürkler, Ankara temaslarının ikinci gününde Anıtkabir’i ziyaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Öztürkler, Anıtkabir Özel Defterini de imzaladı.

Öztürkler, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

“Yüce Atatürk,

banner37
Ulusunu uygar toplumlara yaraşır, bağımsız, özgür ve saygın bir devlete kavuşturan ulu önderimiz,

Bugün burada yüksek huzurunuzda bulunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum.

İlke ve devrimlerini benimseyen Kıbrıs Türk halkının size olan sevgi ve bağlılığı büyüktür. Engin dünya görüşünüz, ülkemizin çağdaş medeniyetler arasında olması çalışmalarına yön ve güç vermektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı olarak gayemin; ülkemin gelişip güçlenmesine hizmet etmek, Kıbrıs Türk halkının huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamak olduğunu onur ve gururla ifade ediyorum.

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile fikir birliği ve dayanışma içerisinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daha güzel yarınlara kavuşturmak için bize göstermiş olduğun istikamette gerçekçi ve kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.

Sizin vasiyet ettikleriniz, bugün hepimizin yüreğinde, aklında canlı bir güç olarak yaşıyor ve bizlere rehberlik ediyor. Düşüncelerinizin temsilcileri ve uygulayıcıları olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizin aydınlattığınız yolda yürüyen Kıbrıs Türk halkı ve şahsım adına en derin saygılarımı arz ediyorum”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1