banner2
banner34

İçkileri jeneratör odasında saklıyorlardı

Girne’deki ‘Retro’ isimli barda hırsızlık yaparken kameralara yakalanınca, kaldıkları otel odasında ele geçirilen ve işledikleri diğer bar ve meyhane hırsızlıklarını da itiraf eden Hüseyin Alav ve Mehmet Göker tutuklandı

İçkileri jeneratör odasında saklıyorlardı
banner45
banner46

Girne’de, 26 Mayıs 2017 tarihinde “Retro” isimli bara girerek 7 bin TL değerinde çeşitli markalarda içki çalan ve kamera görüntülerinden tespit edilen Hüseyin Alav ve Mehmet Göker, önceki gün Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekiplerinin yaptığı operasyonla kaldıkları otel odasında yakalandı. Mahkeme emri gereği tutuklanan ve kaldıkları otel odası aranan zanlıların tasarrufunda, 10 adet çeşitli markalarda alkollü içki ve 10 adet krem renkte uyuşturucu madde içerdiği tahmin edilen hap bulan polis ekipleri, konu içkileri ve hapları emare olarak aldı. Zanlılar daha sonra Lefkoşa’da içki çaldıkları yerleri de polise itiraf etti.

Hüseyin Alav ve Mehmet Göker tutuklandıktan sonra sorgulandıkları sırada, çaldıkları içkilerin bir bölümünü, çalıştıkları işyerinin jeneratör odasına sakladıklarını itiraf etti. Zanlıların yer göstermesiyle polis, jeneratör odasında 33 şişe alkollü içkiyi bularak, emare aldı.

Mahkemeye çıkarıldılar

Hüseyin Alav ve Mehmet Göker, aleyhlerine başlatılan soruşturma kapsamında dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve haklarında ikişer günlük tutukluluk emri alındı.

banner37
Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet veren Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Ömer Faruk Şengil, zanlılar Hüseyin Alav ve Mehmet Göker’in “dükkan açma, sirkat, kasti hasar ve kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan methaldar olduklarını kaydetti.

Polis Çavuşu Şengil, zanlıların tutuklandıktan sonra, aynı gün, sakladıkları bazı içkilerin yerini gösterdiğini ve Lefkoşa’da iki işyerini açtıklarını itiraf ettiklerini söyledi.

Tahkikatın devam ettiğini kaydeden Şengil, bu aşamada, alınması gereken ifadeler ve zanlıların vermiş olduğu gönüllü ifadelerin teyidinin gerektiğini belirtti.

Şengil zanlıların tahkiakt amaçlı 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Talebi yerinde bulan Yargıç Mesutoğlu, zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1