banner2
banner34

İhaleye çıkılacak

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından Lefke Belediyesi işbirliğiyle bölgeye kent müzesi kazandırılması çalışmaları devam ediyor.

 İhaleye çıkılacak
banner45

Bakan Ataoğlu bugün Lefke’yi ziyaret ederek, Lefke’ye yapılması planlanan kent müzesinin projesinin tamamlanarak, parasının bloke edildiğini ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından Batı bölgesinin turizmden daha fazla pay almasını sağlamaya yönelik olarak başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu çerçevede, ülkemize gelen turistlerin seyir programına dahil edilen Lefke’ye bir kent müzesi kazandırılması çalışmaları hız kazandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke’yi ziyaret ederek, Lefke Çarşı Merkezi’nde bulunan ve kent müzesi olması planlanan Vasıf Palace Binası’nda incelemelerde bulundu.

banner37
İncelemelerinin ardından BRT’ye konuşan Bakan Ataoğlu, Lefke’ye yapılması planlanan kent müzesinin projesinin tamamlanarak, parasının bloke edildiğini ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi.

Ataoğlu, Lefke’de Vasıf Palace olarak bilinen tarihi binanın turistlerin ziyaret edebileceği bir merkez haline dönüşeceğini kaydederek, buranın turistlerin Lefke’de zaman geçirmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Bakanlık olarak Batı bölgesindeki turizm faaliyetlerinin artırılmasına katkı koyan herkese ve özellikle de bu yönde çalışmalar yapan NTL yetkililerine teşekkür eden Ataoğlu, Lefke Belediyesi’nin bu yöndeki çalışmalarına da her zaman destek verdiklerini belirtti. Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da kent müzesi projesinin Lefke için önemine değinerek, projenin bölgeye büyük katkı sağlayacağına inanç belirtti.Kaya, Lefke bölgesinin ciddi potansiyeline rağmen turizmden yeteri kadar pay almadığına işaret ederek, Belediye olarak Bakan Ataoğlu’na konuya yönelik hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Kaya, bir proje kapsamında Belediye olarak hazırladıkları Lefke ve Köyleri Turizm Rehberi kitapçığını Bakan Ataoğlu’na takdim etti.

Lefke Kaymakamı Halil Çorba da Lefke’de yitirilen tarihi değerlere sahip çıkılmasının önemine vurgu yaparak, Lefke’de yıkılmaya yüz tutmuş 2 tarihi binanın da restore edilerek kültür evi şeklinde turizme kazandırılması çalışmalarının ivedilikle başlamasını talep etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke temasları çerçevesinde daha sonra esnafla bir araya geldi.Esnafın turizme yönelik talep ve beklentilerini dinleyen Ataoğlu, turistlerin bölgede daha çok zaman geçirmesi yönünde yapılabilecek alternatif çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1