banner2
banner34

İhtiyat Sandığı’ndan işsiz kalanlara müjde!

İhtiyat Sandığı için hazırlanan yasa gücünde kararnameye göre, ekonomik sıkıntılar yüzünden çalıştığı işyeri kapanan ya da tasfiye edildiği gerekçesi ile işsiz kalanlar birikimlerini hemen alabilecek.

İhtiyat Sandığı’ndan işsiz kalanlara müjde!
banner45

banner37
 

Yukarda belirtilen gerekçeler dışında başka herhangi bir sebeple işsiz kalan çalışanlar bu kanun hükmünde kararname kapsamı dışında kalacak.

Bakanlar Kurulu, İhtiyat Sandığı Fonu’ndan yapılacak ödemeler hakkında yasa gücünde kararname hazırladı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameye göre, ülkede yaşanmakta olan ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalıştığı işyeri kapanan veya çalıştığı şirket tasfiye edilen ve bu nedenle işsiz kalıp maaş veya ücret alamayan çalışanlar; İhtiyat Sandığı Dairesi’nde bulunan birikimlerini değiştirilmiş şekli ile 34/1993 Sayılı İhtiyat Sandığı Yasası’nda öngörülen 6 aylık süreyi beklemeden, birikimlerini işten duruş tarihinden hemen sonra alabilecek.

Yasa gücünde kararname; çalıştığı işyeri kapanan veya çalıştığı şirket tasfiye edildiği gerekçesi ile işsiz kalan çalışanların kendilerinin ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin hayatlarını idame ettirebilmelerine imkan tanımayı ve yaşadıkları maddi sıkıntıların olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2019, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1