banner2
banner34

İngiliz taraftarlar bu kez Türklere bulaştı!

Fransa'yı birbirine katan İngiliz taraftarlar, bu kez İspanya maçını izleyen Türk taraftarlar ile atıştı. İngiliz holiganların, iftara dakikalar kala yaptığı saygısızlık polis ve jandarmanın müdahalesi ile kavgaya dönüşmeden engellendi.

İngiliz taraftarlar bu kez Türklere bulaştı!
banner45

 

Fransa’da devam eden Euro 2016’da İngiliz taraftarlar olay çıkarmaya devam ediyor. Turnuvada Rusya ile oynadıkları ilk maçta ortalığı birbirine katan, karşılıklı kavgaların artması ile ülkelerinin turnuvadan ihraç edilmekle tehdit edilmesine neden olan holiganlar, bu kez Türk taraftarlar ile gerginlik yaşadı.

Eyfel Fan Zone taraftar izleme alanında İngiliz taraftar grubunun Türk taraftar grubunun bulunduğu alana ellerindeki bira dolu bardakları atması üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Yerel saatle iftara birkaç dakika kala İspanya’nın ikinci golü ile birlikte Türk taraf grubunun yoğunlukla bulunduğu alana İngiliz taraftarı bir grup ellerindeki içi bira dolu bardakları attı. İki grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Olay sonrası güvenlik görevlileri ve Jandarma Türk taraftar grubunun önüne baraj kurdu. İspanya’nın üçüncü golü ile İngiliz taraftarlarının yeniden taşkınlık yapması üzerine jandarma ve güvenlik görevlileri İngiliz gurubu alandan uzaklaştırdı. Maçı sona ermesi ile birlikte Türk taraftar grubu çıkış kapısından güvenli bir şekilde çıkartıldı.



RUS TARAFTARLAR İLE ŞEHRİ BİRBİRİNE KATMIŞLARDI

İngiliz ve Rus taraftarlar, Fransa’nın Marsilya kentinde kavgaya tutuştular. Birkaç gündür kavga halinde olan taraftarlar bugün de taşkınlık çıkardılar. Fransa’nın Marsilya şehrinde yüzlerce Rus ve İngiliz taraftar bir kavgaya karıştı. Olaylar sonrasında çoğunun İngiliz taraftarların oluşturduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Çıkan olaylarda ciddi bir yaralanmanın olmadığı kaydedildi. Kavganın olacağı istihbaratını önceden alan Fransız polisinin olaylara önceden müdahale ederek büyük bir kavganın çıkmasını engelledi.

banner37

Olaylarda polise cisim atan taraftarlara göz yaşartıcı gaz ile karşılık verildi.



GERGİNLİĞİ SÜRDÜRDÜLER

Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da İngiltere ile Rusya arasında oynanan B Grubu maçının yankıları sürüyor. Mücadele öncesinde birbirine giren taraftarların çıkardığı olaylar, iki takımın da şampiyonadaki geleceğini sıkıntıya sokuyor.

Olaylar, Fransa hükümetinin maçların oynanacağı stadyumun yakınlarında içki satışını yasaklamasına kadar gitti. UEFA da hem Rusya hem de İngiltere’yi benzer bir durumda EURO 2016’dan men edebileceğini uyarısı yaptı. Ancak yasaklar ve uyarılar, İngiliz ve Rus holiganları sakinleştirmedi. 35 kişinin yaralandığı olay, 1998 yılından bu yana uluslararası bir turnuvada yaşanan en büyük olay olarak adlandırıldı.

RUS GÖRGÜ TANIĞI NELER ANLATTI?

Moskova’da yaşayan ve olayların görgü tanığı olduğu söyleyen Vladimir isimli Rus holigan, Fransız haber ajansı AFP’ye açıklamalarda bulundu. Bazı olaylara kendisinin de dahil olduğunu söyleyen Vladimir “İngilizler kendilerini dünyanın en sert holiganları olarak görüyorlar. Ama kız gibi kavga ediyorlar. Sadece sandalye fırlatıyorlar. Bizim ise yumruklarımız var. Biz de onlara bunu gösterdik. Çoğu Rus kavgaya bunun için karıştı” dedi. 

 

AddThis Sharing Buttons
43
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1