banner2
banner34

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab, CumhuCumhurbaşkanı Tatar'la telefonda görüştü

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab, CumhuCumhurbaşkanı Tatar'la telefonda görüştü
banner45

 İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı arayarak kutladı.
Cumhurbaşkanlığı, Raab ve Tatar’ın telefon görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, telefon görüşmesinde Kıbrıs'ta uzun yıllardır süren ve başarısız olan federasyon görüşmelerinin sona erdiğini söyledi. Tatar, Kıbrıs'ta çözüme yönelik kalıpların dışına çıkılması, yeni bir sayfa açılması gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının seçimlerde kendisini iki egemen devlet zemininde Rum tarafı ile iş birliği öngören bir uzlaşı için yetkilendirdiğini belirterek, bu irade doğrultusunda hareket edeceğini ifade etti.

banner37
Tatar, Kıbrıs Türk halkına uygulanan çağdışı ve haksız izolasyonların kaldırılması gerektiğini de kaydederek, özellikle direkt uçuş ve spor alanlarında uygulanan kısıtlamaların temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı olduğunu söyledi.
MARAŞ KONUSU
İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’nın Maraş konusuna da değinmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş açılımının ilgili BM kararları ve uluslararası hukuka uygun olduğunu belirtti, taşınmazların mal sahiplerine iadesini öngördüklerini dile getirdi.
İngiltere Dışişleri Bakanı, İngiltere’nin Kıbrıs’taki BM sürecine yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtti. Raab, seçim zaferi için Tatar’ı kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1