banner2
banner34

İş insanları Halil ve Hüsnü Falyalı 10 bin gıda yardım paketi bağışladı

İş insanları Halil ve Hüsnü Falyalı 10 bin gıda yardım paketi bağışladı
banner45
banner46

İş insanları Halil ve Hüsnü Falyalı, ülke genelindeki ihtiyaçlı ailelere dağıtılmak üzere 10 bin adet gıda yardım paketi bağışında bulundu. Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, kaymakamlıklar ve yerel yönetimlerin desteğiyle ülke geneline dağıtılacak yardımlar, Girne Belediyesi yeni hizmet binasında yetkililere teslim edildi.

İş insanı Halil Falyalı, Mart ayındaki kapanma sürecinde, test kiti, ilaç ve gıda paketi yardımında bulunarak, bu sürecin atlatılmasına katkı koymaya çalıştıklarını, şimdi de 10 bin gıda paketi yardımında bulunarak, ihtiyaçlı vatandaşlara bir nebze katkıda bulunacaklarını söyledi. İhtiyacın devamı halinde yardımlarını 20 bin gıda paketine çıkaracaklarını söyleyen Halil Falyalı, yardımların adil bir şekilde dağıtılmasının önemine dikkat çekti ve dağıtıma katkı koyacak herkese teşekkür etti.

İş insanı Hüsnü Falyalı da, ülkenin salgın nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini belirterek, geçtiğimiz kapanma sürecinde olduğu gibi bugün de, ihtiyaçlı durumdaki vatandaşlara katkı koymaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, amaçlarının, tüm bu yardımları hakkaniyetli ve adil bir şekilde dağıtmak olduğunu vurguladı. Güngördü, toplumsal dayanışmanın önem kazandığı bu dönemde, Falyalı kardeşlerin yardımlarının, tüm iş insanlarına örnek olmasını diledi.

banner37
Belediye olarak, gıda yardımı almak ya da yapmak isteyenlerin başvurabileceği 3 telefon hattı oluşturduklarını belirten Güngördü, bu amaçla kendilerine 0542 888 21 22, 0533 870 20 18 ve 0533 853 0010 numaralı telefonlardan ulaşılabileceğini söyledi. Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş da, bu zor dönemde toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Yardımların adil ve doğru bir şekilde yapılması için kaymakamlıklar belediye ve muhtarlıkların en iyi şekilde organize olacağını belirten Akkuş, İçişleri Bakanlığı’nın benzer bir çalışmasının da haftaya gündeme geleceğini açıkladı. Girne Kaymakamı Sinan Güneş de, katkılarından dolayı , bu yardımların herkese örnek olmasını diledi.

Geçtiğimiz kapanma dönemine nazaran kaynakların daha kısıtlı olduğunu dile getirerek, yardımların adil bir şekilde ihtiyaçlı ailelere ulaştırılmasının önemine değinen Güneş, Kuzey Kıbrıs Kızılayı’nın yardım kampanyası çalışmalarının da son aşamaya geldiğini kaydetti. Cumhurbaşkanlığı Dairesi Müdürü Serkan İlseven de, yardımlaşmanın önemine işaret etti. Serkan İlseven, toplumsal dayanışmanın önem kazandığı bu döenmde, bu katkıların herkese örnek olmasını diledi. 

Kaynak: BRTK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1