banner2
banner34

İşbeceren: KKTC’nin ciddi bir tarım politikası yoktur

İşbeceren: KKTC’nin ciddi bir tarım politikası yoktur
banner45
banner46

Tarım uzmanı Dr. Ahmet İşbeceren KKTC’nin ciddi ve bütünlüklü bir tarım politikası olmaması nedeniyle üreticinin sürekli kaybetmeye mahkum olduğunu belirtti.

Tarım uzmanı Dr. Ahmet İşbeceren, Mayıs TV’de katıldığı “Son Nokta” programında ülkenin tarım politikalarını değerlendirdi. İşbeceren, tarımın geniş bir bileşenler ağından oluştuğuna dikkat çekerek, ülkede bunlar dikkate alınmadan üretim yapıldığı için, ürünlerin ya maliyetinin altında satılmak zorunda kaldığını ya da elde kaldığını ifade etti. İşbeceren, “Devlet mevcut türlerin üretim ihtiyacı veya yeni türlerin üretilmesi noktasında üreticiye yol gösterici olacağına sektörü tamamen başıboş bırakması nedeniyle her isteyen istediği gibi davranmakta bu da sektör ve üreticinin yara almasını sağlamaktadır” dedi.

banner37
Ülkede Hal Yasasının eksikliğinin de üretimin kalitesi ve maliyetinde direkt etkili olduğunun altını çizen İşbeceren, “Hükümetler bu yasayı bir türlü geçirmemekle belli çevrelerin daha fazla rant elde ederken üreticinin ise gelişimi ve devamlılığını engelliyor” şeklinde konuştu.

Ürünlerde kullanılan ilaçlarla ilgili de bilgi veren İşbeceren, bu konuda da var olan denetimsizlik sonucu arzu edenin istediği ilaca rahatlıkla ulaşabildiğini ve ürününe enjekte ettiğini kaydetti.

“Avrupa’da bunu yapamazsınız, bu ilaçlar bilinçli kullanılmadığı sürçe sağlık açısından tehlike oluşturmaktadır, Avrupa’da reçeteyle alınan ilaçlara bizim üreticimiz her yerde kolayca ulaşabiliyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1