banner2
banner34

İskele Halk Plajında koli basili kirliliği

İskele Halk Plajında  koli basili kirliliği
banner45

Sağlık Bakanlığı tarafından deniz suyu analiz sonuçları kamuoyu ile paylaşılıyor. Ancak  her geçen gün denizlerin temizlik değerlerinde sapmalar yaşanıyor. İnsan sağlığını tehdit eden bu durum karşısında kayıtsız kalamayan  eski Sağlık Bakanı, CTP Milletvekili Filiz Besim, sosyal medya hesabı üzerinden bu konuyla ilgili halka uyarılarda bulundu

Sağlık Bakanlığı'nın analiz sonuçları arasında halk plajlarının olmadığını söylüyen Besim, Girne ve Güzelyurt bölgelerindeki deniz suları üzerinde çalışmaların olmadığını iddia etti. 

Besim: "Sağlık Bakanlığının açıkladığı deniz suyu analizlerinde İskele Halk Plajında çok yüksek miktarda e- coli (kirlilik) var. Ama analizlerde çoğu halk plajı yok.

banner37
Özellikle Girne ve Güzelyurt bölgesi deniz suları çalışılmamış.

Bu yıl deniz sularındaki kirlilik resmen sağlığımızı tehdit ediyor. Elbette ki bu konu yılların getirdiği çarpık yapılaşma ve denetimsizlikten kaynaklanıyor.

Hükümetin deniz sezonunun en yoğun olduğu bu günlerde Yerel Yönetimler, Çevre Dairesi, Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı içinde olduğu bir kriz masası oluşturması, önlem alması daha sık ve daha çok noktadan analiz yapması, denetlemesi ve halkı sık sık bilgilendirmesi gerekir.

Deniz suyu kirliliği bir halk sağlığı sorunudur ve deniz turizmi yapan bizim gibi ülkeler için asla kabul edilemez". diyerek hükümeti ve ilgili bakanlıkları topa tuttu.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2022, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1