banner2
banner34

İSKELE YAĞMALANIYOR BAŞKAN SUSKUN

İki inşaat şirketinin İskele Kalecik sahilini nasıl yağmaladığını havadan çekilen görüntülerle ortaya koydu. Yasaları hiçe sayan inşaatlarla ilgili İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, suskunluğunu koruyor.

İSKELE YAĞMALANIYOR BAŞKAN SUSKUN
banner45

skele Kalecik kumsalında göz yumulan sahil katliamının ardından bölgede başka ihmal ve göz ardı edilen yasa dışı uygulamalar ortaya çıktı. İsrailli Afik Group inşaatın yaptığı CAESAR BEACH konutlarının sınır olduğu dere yatağı denize yakın bir seviyede adeta daraltılarak, dere yatağı içerisine havuz ve bir adet villa yapıldığı görülüyor. Yine aynı yerde olması gereken devlete ait hali arazinin görülmediği havadan yapılan çekimlerde ortaya çıktı. Devlete ait hali arazi ve dere yatağından sorumlu makam olan İskele Kaymakamlığı’nın acilen bölgeye gelerek inceleme yapması bekleniyor. Yine aynı dere yatağı denizle birleştiği yerde doldurularak ortadan kaybolmuş görülüyor. 

İSKELE BELEDİYESİ NEDEN SESSİZ KALIYOR 

İskele Belediyesi’nin inşaat izninde yetkili olduğu, İskele Kalecik sahilinde yaşanan bu çevre katliamına iskele Belediyesi’nin, Şehir Planlama Dairesi’nin Nisan ayı içerisinde belediyeyi uyaran bir resmi yazı göndermesine ve İsrailli Afik Group inşaatın yaptığı CAESAR BEACH konutlarının yeni ÇED raporu sunmamasına rağmen nasıl izin verdiği merak ediliyor. 

banner37

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPACAKTI 

Star Kıbrıs’ın geçtiğimiz hafta İskele Kalecik kumsalında yaşanan kıyı işgali haberinin ardından rahatsız olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Perşembe günü haber merkezimizi arayarak, “bana birkaç gün süre verin, bu inşaatla ilgili dosyaları inceleyip, size bilgi vereyim demesinin ardından 4 gün geçmesine rağmen ne yazık ki, gerekli açıklamaları yapamadı. 

Kaynak Star Kıbrıs
 

Haberin devamı için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1