banner2
banner34

İşletmecinin eşyaları emanete alındı

Bedi’s Piknik Alanı’nın özelleştirilen bölümü, Orman Dairesi ekipleri tarafından dün yapılan müdahaleyle halkın yeniden ücretsiz kullanımına açıldı.

İşletmecinin eşyaları emanete alındı
banner45

 

Bedi’s Piknik Alanı’nın bir süre önce özelleştirilen, daha sonrada sözleşmesi iptal edilen bölümü, Orman Dairesi ekiplerinin dün polis eşliğinde yaptığı müdahale ile halkın yeniden ücretsiz kullanımına açıldı.

Söz konusu alanda işletmeciye ait masa, sandalye ve diğer eşyalar Yeniboğaziçi Köyü Muhtarı Hilmi Şenyapılı huzurunda teker teker sayılarak, alan içerisinde emanete alındı. Eşyalar zincirle bağlanarak güvenlik şeridi içerisine alındı.

Orman Dairesi’nin bu müdahalesi sırasında işletmeci tarafından kimse hazır bulunmadı.

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat’ın da ziyaret ettiği Bedi’s Piknik Alanı, yine Orman Dairesi ekipleri tarafından temizlendi.

Orman Dairesi halkın kullanımına açılan alana yeniden müdahale edilmemesi için gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı.

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, gazetemiz yaptığı açıklamada, KKTC Başsavcılığı’nın görüşü doğrultusunda mülkiyeti kendilerine ait olan ve mahkeme süreci devam eden alanı yeniden halkın ücretsiz hizmetine açtıklarını söyledi.

banner37
Fırat: Alan temizlendi

Konuyla ilgili olarak mahkeme sürecinin devam ettiğini söyleyen Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, mahkeme süreci devam ederken, mülkiyeti Orman Dairesi’ne ait olan alanı halkın kullanımına açmak zorunda olduklarını kaydetti.

İşletmecinin kira sözleşmesinin iptal edildiğini anımsatan Fırat, işletmeciye ait masa, sandalye, mangal ve diğer eşyaların Yeniboğaziçi Köyü Muhtarı Hilmi Şenyapılı huzurunda sayılıp emanete alındığını belirtti.

Müdahale ile ilgili daha önce işletmecinin bilgilendirildiğini ifade eden Fırat, dün de müdahale öncesinde işletmecilere haber verildiğini aktardı.

Altay Fırat, mahkeme süreci sonuçlanana kadar KKTC Başsavcılığı’nın görüşü doğrultusunda Bedi’s Piknik Alanı’nın geçmişte olduğu gibi halkın ücretsiz kullanımına açık tutulması için böylesi bir işlemi uygun gördüklerini dile getirdi.

Alanın Orman Dairesi ekiplerince kontrol altına alınacağını ifade eden Fırat, piknik alanındaki çöplerin de temizleneceğini açıkladı.

kaynak:kıbrıs gazatesi

Ahmet İLKTAÇ

 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1