banner2
banner34

İşte Liderler Görüşmesinin Detayları

Liderler, BM Genel Sekreteri ile 3'lü görüşmede bir araya gelmeye ve nasıl bir yol izleneceğini konuşmaya hazır.

İşte Liderler Görüşmesinin Detayları
banner45

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis, bugün yaklaşık 3 saat süren  görüşmede bir araya geldi.

Görüşme, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın ara bölgedeki resmi ikametgahında yer aldı.

banner37
Liderler görüşmesi sonrasında yapılan yazılı açıklamada iki liderin samimi ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdikleri, karşılıklı görüş alışverişinde bulundukları  ve temel prensiplerle ilgili derinliğine konuları tartıştıkları belirtildi. Yazılı açıklamada, liderlerin  BM Genel Sekreteri'nin Geçici Danışmanı Jane Holl Lute'un girişimlerine destek olmaya devam edecekleri ve bu girişimler çerçevesinde  kapsamlı çözümü getirecek  yapılandırılmış ve sonuç odaklı bir müzakere sürecini ortaya çıkaracak  "Terms of reference"ın belirlenmesi için irade koymaya devam edecekleri ifade edildi.

Açıklamada iki liderin aynı zamanda BM Genel Kurulu toplantılarının ardından, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le, ileriki süreci planlamaya yönelik üçlü görüşmede bulunmaya hazır oldukları da kaydedildi.

İki lider, elektriklerin enterkonnekte hale gelmesi ve iki toplumun etkileşimini artıracak cep telefonlarının karşılıklı çalışmasını içeren güven artırıcı önlemlerin uygulanmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Açıklamaya göre liderler, BM’nin desteğiyle, tüm Kıbrıslıların günlük hayatını kolaylaştırmak amacıyla Teknik Komitelerin çalışmalarının yoğunlaşmasını ve daha fazla güven artırıcı önlemi hayat geçirmeyi de yeniden taahhüt etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1