banner2
banner34

İtfaiye ekiplerimiz canla başla mücadele ediyor

KKTC’de itfaiye ekipleri geçen hafta 16 yangına ve 26 diğer olaya müdahale etti, okullarda eğitim verdi.

İtfaiye ekiplerimiz canla başla mücadele ediyor
banner45

KKTC’de itfaiye ekipleri geçen hafta 16 yangına ve 26 diğer olaya müdahale etti, okullarda eğitim verdi. Yangınlar sonucunda 1 milyon 276 bin 600 TL’lik zarar meydana geldi.

Polis Genel Müdürlüğü İtfaiye Müdürlüğünün 25 Eylül – 1 Ekim tarihlerini kapsayan raporuna göre, yangınların 5’i Girne, 4’ü Lefkoşa, 2’si Gazimağusa, 2’si Güzelyurt’ta meydana gelirken, 1’er yangın da Geçitkale, İskele ve Yeşilköy’de yaşandı.

banner37
Raporda yangınların muhtemel sebepleri ise, “çalışır durumda unutulan ekmek kızartma makinesinin ısınıp alevlenmesi, temizlik maksatlı yakılan ateşin kontrol dışına çıkması, kişi/ler tarafından yakılma, vinç aracın elektrik tellerine çarpması sonucu atılan kıvılcımların kuru otları tutuşturması ve söndürülmeden atılan sigara izmariti” olarak açıklandı.

Raporda itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği olaylar ise, “trafik kazası sonucu araçta sıkışan şahısların, iki katlı evin birinci katına düşüp yaralanan şahsın ve asansörde mahsur kalan şahısların kurtarılması, araçların motor bölümlerinde, ağaçlarda, çatılarda mahsur kalan ve apartmanın bodrum katında biriken su içerisine düşen kedilerin kurtarılması, yangın eğitimi verilmesi, itfaiye şubelerinin okullar tarafından ziyaret edilmesi, yangına karşı tedbir alınması, yol güvenliği sağlanması ve hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma amaçlı hastaneye sevkinin sağlanması” olarak sıralandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1