banner2
banner34

İthal domatesler raflarda

Piyasada eksikliği hissedilen kalitesiz sera domates 4.69 TL iken, yurtdışından getirilen ithal domates 4.95 TL’den satışa sunuldu.

İthal domatesler raflarda
banner45

 

Yaz sebzesi olan sofraların vazgeçilmezi domatesin son haftalarda istenilen kalitede olmaması bir yana, eksikliğinin de hissedilmesiyle harekete geçen hükümet, ithalatın kapısını açması üzerine market raflarında “kıpkırmızı” domatesler boy göstermeye başladı.

Hükümetin geçtiğimiz gün ithalat izni vermesinin ardından ithal domatesler KKTC’ye geldi.

Üretici ve ithalatçıları bir araya getiren hükümet, bu girişimin ardından piyasa sürülmek için 150 ton domates için ithal izni verme kararı aldı.

İthal domateslerin ülkeye gelmesiyle, hem vatandaşın, hem de esnafın yüzü güldü.

İki haftaya yakındır vatandaşlar evlerine istenilen kalitede domates götüremiyordu. Şimdi alışveriş poşetleri, yurt dışından gelen “kıpkırmızı” domateslerle doldu.

Geçtiğimiz gün Lefkoşa’daki bazı marketler, kötü olan ürünü almazken, domates raflarına “Kaliteli domates gelmediği için bulunduramıyoruz” yazısını asmıştı.

banner37
Fiyatı 4.90 ile 4.95 TL arasında değişiyor

Yurt dışından ithal edilen domateslerin kilosu bazı marketlerde 4.90 TL, bazılarında ise 4.95 TL’den satışa sunuldu.

Halbuki geçtiğimiz güne kadar piyasada satılan ve istenilen kalitede olmayan sera domateslerin kilosu 4.69 TL idi.

150 ton, iki üç günde biter

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, KIBRIS’a yaptığı açıklamada, piyasada domates sıkıntısı oluşmasından dolayı tüccara 150 ton domates için ithal izni verdiklerini ifade etmiş ve gelen domateslerin miktarının az olmasından dolayı birkaç günde bitebileceğini ifade etmişti.

Deveci ayrıca, üreticilerin bahçesinden çıkacak yeni ürünün miktarına göre, vatandaşların mağdur olmaması için daha sonra yeniden toplanarak, bir değerlendirme yapacaklarını da belirtmişti.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Ali CANSU

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1