banner2
banner34

İyilik medeniyetinin temelini atan nene dedelerimizin yolundan giden gençlerimiz var

İyilik medeniyetinin temelini atan nene dedelerimizin yolundan giden gençlerimiz var
banner45

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde atalarımızdan bizlere miras kalan İyilik Medeniyetini yaşama, yaşatma gayesiyle geliştirilen İyilikte Yarışalım Sosyal Sorumluluk Proje yarışmasının ödülleri Evkaf’ın 452. Yaşını kutladığı günde gerçekleştirildi.

Toplam 35 okulun katıldığı yarışmada 50’ye yakın projeye imza atıldı.

Projelerin tümünde iyilik teması bulunurken, 4 okul dereceye girmeyi başardı. Güzelyurt Kurtuluş Lisesi “Kan Kardeşim, Can Kardeşim” sloganıyla ilk sırada yer alırken, 2. ödülün sahibi “Ben de Senin Evladınım“ temasıyla Demokrasi Ortaokulu oldu.

3. Sırayı ise “İyi misin?“ sorusuyla Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve “Hamle Sırası Sende“ diyen Esentepe Ortaokulu paylaştı.

İyilikte Yarışalım Proje Yarışmasının ödül törenine katılan tüm öğrencileri tebrik eden ve yarışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel M

üdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, “1571’den sonra vakıfları kurarak iyilik medeniyetinin temellerini atan nene dedelerimiz vardı. İngiliz döneminde İngiliz idaresine karşı mücadele ederek vakıfları Türk toplumunun idaresine geçiren Dr Küçük ve arkadaşları vardı. Bugünlerde de bu güzel projelerle iyilik medeniyetini yaşatan, nene dedeleri ile aynı amaca hizmet eden gençlerimiz var” şeklinde konuştu.  

banner37

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2023, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1