banner2
banner34

İzcan: Kıbrıs Türk toplumu seçeceği liderle geleceğini oylayacaktır

İzcan: Kıbrıs Türk toplumu seçeceği liderle geleceğini oylayacaktır
banner45
banner46

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından 5’li konferansı toplayacağını açıklamasının, seçimleri çok daha önemli kıldığını belirterek, Kıbrıs Türk toplumunun seçeceği liderle geleceğini oylayacağını vurguladı.

 “Müzakereler Crans Montana ve Berlin konferansında kabul edilen çerçeve dahilinde başlayacaktır” diyen İzzet İzcan, bunun  BM Güvenlik Konseyi  kararları doğrultusunda, iki bölgeli, iki toplumlu federal bir cumhuriyet olduğunu belirterek, “Aksini talep etmek, müzakere sürecini ret etmektir” dedi.

Türkiye’deki AKP hükümetinin tavrı, görüşme sürecini havaya uçuracaktır.

banner37
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, TC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un, adada diğer seçeneklerin ele alınması gerektiğini söyleyerek “Artık adadaki gerçekler ve egemen eşitlik temelinde bir çözümün konuşulmasının zamanı geldiğine inanıyoruz” şeklindeki açıklamasının, taksimi çağrıştırdığını ve bütün görüşme sürecini havaya uçuracağını vurguladı.

AKP, Kıbrıs Türk toplumunu elinde rehine olarak tutmak istiyor.

Kıbrıs Türk toplumunun yıllar içinde elde ettiği tüm kazanımların havaya uçurulma tehlikesinin doğduğuna işaret eden İzzet İzcan, “Türkiye’deki fetihçi AKP iktidarı, Kıbrıs Türk toplumunu elinde rehin tutmaya devam etmek istemektedir” dedi.

Mustafa Akıncı’nın seçimi kazanması, çözüm karşıtlarına verilecek en güzel cevaptır.

“Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya Türkiye ve Kıbrıs’tan yapılan saldırıların nedeni de budur” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Mustafa Akıncı’nın seçimi kazanması ve görüşme sürecinin BM’nin belirlediği parametreler çerçevesinde başlaması, gerici ve çözüm karşıtlarına verilecek en güzel cevaptır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1