banner2
banner34

İzcan: Vatandaş et yerine ciğer tüketmek zorunda kaldı

İzcan: Vatandaş et yerine ciğer tüketmek zorunda kaldı
banner45

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan toplumun büyük bir kesiminin gelinen aşamada evine temel gıdaları bile alamaz noktaya geldiğini belirtti. İzcan, “Ülkeyi yönettiğini iddia edenler vatandaşı açlığa mahkum etti. İnsanlar artık evine et yerine ciğer veya tavuk alarak beslenmeye çalışıyor, açlık sınırındaki insan sayısı ise her gün hızla yükseliyor” dedi

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan Pusula programında yaptığı açıklamada, ülkenin geldiği durumu “İçler acısı” olarak nitelendirdi.

banner37
İzcan, Türkiye’deki AKP iktidarının dayatmasıyla adanın kuzeyinde oluşturulan zorlama yapının ülkeyi her geçen gün biraz daha uçuruma doğru sürüklediğini ifade etti.

İzzet İzcan, gelinen aşamada ülkedeki açlık sınırının hızla yükseldiğine dikkat çekerek, insanların geçinebilmekte zorluk çektiğini belirtti.

İzcan, “Vatandaş öyle bir çıkmaz içine düştü ki doğru dürüst beslenemiyor bile. Temel gıdalara bile erişim maddi anlamda her gün biraz daha zorlaşıyor, insanlar evine temel gıdalardan biri olan eti alamadığı için ciğer veya tavuk gibi ürünlerle yaşamaya çalışıyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1