banner2
banner34

İzcan: Yaşananlara karşı tek yumruk olmalıyız

İzcan: Yaşananlara karşı tek yumruk olmalıyız
banner45
banner46

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, son günlerde Sedat Peker’in ortaya attığı iddialara toplumun hiç de yabancı olmadığını belirterek, Türkiye’de İtalya örneğinde olduğu gibi “Temiz eller” operasyonu gerçekleşmediği sürece bu konuların çözülemeyeceğini belirtti. İzcan, “KKTC’nin Türkiye’nin kalın bağırsağı olarak nitelendirilmesini kabul etmek mümkün değil, belki bu yaşananları 10. Madde geçerli olduğu için önleyemeyiz, ancak yurdumuzu korumak için güç birliği ve uluslararası hukukun bir parçası olmak için mücadeleyi sürdürdüğümüz sürece en azından yenilerinin yaşanmasını önleriz” dedi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. İzcan, Kutlu Adalı cinayeti ve adanın kuzeyi üzerinden gerçekleşen uyuşturucu, kara para, kadın ticareti gibi gayrı yasal olayların Türkiye’deki iç hesaplaşma nedeniylen bir kez daha gün yüzüne çıktığını kaydetti.

banner37
İzcan, son yıllarda Türkiye’deki gibi KKTC’de de siyasetin birçok illegal işe karıştığına dikkat çekerek, “Erdoğan Türkiye’sindeki gibi buradaki kurumlar da tek tek ele geçiriliyor, bu ülkenin geleceği açısından üzerinde durulması gereken çok ciddi bir konudur” şeklinde konuştu.

Bu aşamada “Güç birliğinin” önemine işaret eden İzcan, muhalefetin yaşananlar karşısında Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Saner’in adım atmasını beklememesi gerektiğini kaydetti. İzzet İzcan, “Tatar ve Saner bu konularda adım atamaz, onlar ne emir alırlarsa onu yerine getirmekle yükümlüdürler, muhalefet farklılıklarını bir kenara bırakarak bu işin üzerine gitmekle yükümlüdür” dedi.

İzcan, “Yaşananlar bir kez daha Kıbrıs sorununun çözümünün bizler için ne kadar hayati olduğunu ortaya koymaktadır, siz Türkiye’nin arka bahçesi ve mafya babalarının fink attığı bir yer olmaya devam ederseniz adada tüm varlığımızı kaybetme tehlikesi altında kalmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1