banner2
banner34

İzinsiz kazıya 3 ay hapis

Kumyalı köyünde 2015 yılında eski eser bulmak amacıyla izinsiz kazı yapan sanık Hasan Hüseyin Kaygısız ile Semih Öksüz hakkındaki karar, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

 İzinsiz kazıya 3 ay hapis
banner45

Kumyalı köyünde 2015 yılında eski eser bulmak amacıyla izinsiz kazı yapan sanık Hasan Hüseyin Kaygısız ile Semih Öksüz hakkındaki karar, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. “İzinsiz kazı yapmak” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık Kaygısız ile Öksüz 3’er ay hapis cezasına mahkum edildi. 

 

Amaçları eski eser bulmaktı

banner37
İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri 18 Kasım 2015 tarihinde devriyede oldukları sırada sanık Hasan Hüseyin Kaygısız ile Semih Öksüz’ün aracını şüpheli görmesi üzerine takibe almışlardı. Benzin istasyonunda duran sanıkların yanına giden polis ekipleri, sanıkların üzerini tozlu görmesi üzerine izahat istemiş, sanıklar ise zeytin toplamadan döndüklerini söylemişti. Sanıkların aracında arama yapan polis ekipleri kova kürek gibi kazı aletleri bulmaları üzerine, sanıklar suçlarını itiraf etmişti.

 

3 ay hapis cezası aldılar

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Pınar Beyoğlu, sanık Hasan Hüseyin Kaygısız ile Semih Öksüz’ü aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların mahkum olduğu dava için 10 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirten Beyoğlu, kültürel mirasımıza karşı bilinçsizlikle işlenen ve kültürel mirasımızı yok eden bu suçun ciddi bir suç olduğunu vurguladı. Beyoğlu, sanık Kaygısız ile Öksüz’e caydırıcı ve etkin ceza verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek sanıkları 3’er ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1