banner2
banner34

Kademeli açılma kararları kapsamında Pazar yerleri faaliyete başlayabilecek

Kademeli açılma kararları kapsamında Pazar yerleri faaliyete başlayabilecek
banner45
banner46

 Kademeli açılma kararları doğrultusunda pazar yerleri bugün, berber, kuaför, güzellik salonları perşembe günü faaliyetlerine başlayabilecek.

Pazar yerleri bugünden itibaren Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin belirlediği şartlarda halka hizmet verebilecek.

Kademi açılım kararları çerçevesinde berber, kuaför, güzellik salonları, çalışanlarının PCR testlerinin çarşamba güne kadar tamamlanması koşulu ile perşembe günden itibaren Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği koşullarda ve randevulu olarak hizmet verebilecek.

Sokağa çıkma yasağı ise 8 Mart Pazartesi güne kadar devam edecek. Bu çerçevede gece 21.00’den sabah 05.00’e sokağa çıkmak yasak olacak.

Uygulamaya girecek yeni açılımla bar, kahvehane, restoran, meyhane gibi iş yerleri haricindeki tüm işletmeler bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

1-8 Mart tarihleri arasında uygulanacak koronavirüs tedbirleri kapsamında açık olacak işletmeler 1-5 Mart tarihleri ve 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

6 Mart Cumartesi günü sadece market, kasap, eczane, fırın, benzin istasyonu, restoranların paket servisleri, açık pazarlar, tarım hayvancılık ve buna bağlı sanayi hizmeti veren yerler; 7 Mart Pazar günü ise sadece eczane, fırın ve benzin istasyonları açık olacak.

OKULLARDA ONLINE EĞİTİM DEVAM EDECEK… İSTEĞE BAĞLI KREŞLER AÇILABİLECEK

Devlet ve özel okullarda eğitim 8 Mart’a kadar online devam edecek. Dershane, etüt, özel dersler, kurs faaliyetleri ve özel eğitim de buna dahil. Ancak açık kalacak sektörlerde hizmetlerin aksamaması için isteğe bağlı olarak kreşler açık olabilecek.

TESTLER ÜCRETSİZ YAPILABİLECEK

Pazar yerlerinde çalışanlar bugün; kuaför berber ve güzellik merkezlerinde çalışanlar ise bugün, yarın ve çarşamba günleri testlerini ücretsiz yaptırabilecek.

Pazar yerlerinde çalışan ve görev yapanların dün başlayan ücretsiz PCR testleri bugün Lefkoşa Fuar Alanı, Gazimağusa Arena, Girne Leymosun Kültür Evi'nde 08.00-16.00 saatleri arasında, Güzelyurt Sağlık Merkezi'nde ise 09.00-11.00 saatleri arasında yapılacak.

Kuaför, berber ve güzellik merkezlerinde çalışanlar ve işletmecilerin bugün, yarın ve çarşamba günü PCR testlerinin yapılacağı yer ve saatler şöyle:

“Lefkoşa BRTK yanındaki Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Çıraklık Okulu-1 Mart Pazartesi (bugün)ve 2 Mart Salı (yarın) 09.00-17.00, 3 Mart Çarşamba 09.00- 19.00.

Girne Çarşamba Açık Pazarı- 1 Mart Pazartesi ve 2 Mart Salı 09.00-17.00

Gazimağusa Büyük Sanayi Bölgesi Beyrut Yıldızı- 1 Mart Pazartesi,  2 Mart Salı 09.00-17.00

İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Odası binası-2 Mart Salı 09.00-17.00

Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Odası- 1 Mart Pazartesi 09.00-17.00

Lefke Belediyesi- 2 Mart Salı 09.00-17.00”

banner37
Ücretsiz yapılacak PCR testlerinde yoğunluğu azaltmak adına oluşturulan yeni merkezlerde özel hastane ve laboratuvarlardan destek alınacağı belirtildi.

TAAHHÜTNAME… CEZAİ İŞLEM…

PCR testlerinin uygulanması konusunda her iki sektörün temsilci ve birlikleri ile istişare edilerek tüm hazırlıkların yapıldığı kaydedildi.

İlgili sektör işletmecilerine faaliyette uyulması gereken kuralları içeren bir taahhütname imzalatılacak ve kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacak.

Her iki sektörde görev yapan herkesin PCR testi alımı esnasında sosyal mesafe, maske kullanımı gibi kurallara uyması gerektiği bildirildi.

ÜST KOMİTE KARARLARI

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin cumartesi akşamı açıklanan son kararları şöyle:

“Daha önce alınan kademeli olarak açılma kararlarına istinaden Komitemiz tarafından yeniden değerlendirme yapılmış olup aşağıda belirtilen kararların alınmasına ve alınan kararların revize edilmesine karar verilmiştir.

01.03.2021 tarihinden itibaren Cumartesi günleri market, fırın, kasap, manav, benzin istasyonu, eczaneler, restorantların paket servisleri, açık pazarlar, tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayi işletmeleri dışında kalan tüm işletme ve faaliyetler kapalı olacaktır.

01.03.2021 tarihinden itibaren Pazar günleri eczane, fırınlar ve benzin istasyonları haricinde tüm işletme ve faaliyetler kapalı olacaktır.

Pazartesi-Cuma günleri ise;

Marketler 08:00-20:00 saatleri arasında açık olacaktır. (Cumartesi günleri de dahil)

Perakende ve mağazacılık hizmetleri (süpermarket ve tüm sektörlere tedarik sağlayan işyerleri hariç) 10:00-20:00 saatleri arasında hizmet vereceklerdir.

Tedarik zinciri sipariş alma, raf tanzim ve teşhir olmak üzere yapılmaktadır. 08:00-20:00 saatleri arası sipariş, sıcak satış ve dağıtım yapılacaktır.  20:00’dan sonra raf düzenleme ve tanzim işleri yapılacaktır.

Kapalı Olan Yerler:

Tiyatro ve sinema salonları, gösteri merkezleri, konser salonları, nişan-düğün salonları, doğum günü, mevlitler, casinolar, bar, meyhane, taverna, kahvehane-kıraathane, kafeterya, nargile cafe ve salonları, internet cafe, her türlü oyun salonları, kapalı çocuk oyun alanları, lokaller, yüzme havuzları, masaj salonları, SPA, kapalı spor salonları, halı sahalar, açık büfe hizmet veren lokantalar, kuaför, berber, güzellik salonları, dövmeciler, bet ofisleri, gece kulüpleri, club, hamam, saunalar.

Açık Olan Yerler;

Kapalı olarak belirtilmeyen tüm işletme ve faaliyetlerin aşağıda belirtilen koşullar dahilinde açık olabileceklerdir.

Restoran, cafe, büfe, sandviççiler, simitçi vb. hizmetler yalnızca paket servis, online satış ve yerinden alma şeklinde hizmet vereceklerdir. Bu sektörlerde oturma alanları kesinlikle kullanılmayacaktır. Paket servis hizmetleri ise 07:00- 21:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Giyim sektöründe ürün denemeleri yapılmayacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1