banner2
banner34

“Kalabalık alanlar zabıta ile kontrol edilmeli”

CTP Milletvekili Doğuş Derya bankalar ve marketlerde önlemlerin yeterince iyi alınmadığına dikkat çekti ve sosyal mesafe kuralına uyulmadığını söyledi. Belediyelere yapılan %25 kesintinin yanlış olduğunu bir kez daha yineleyen Derya, banka ve market gibi insanların toplu hale bulundukları alanlarda kalabalığın zabıta ile kontrol edilmesini tavsiye etti.

“Kalabalık alanlar zabıta ile kontrol edilmeli”
banner45
banner46

Doğuş Derya’nın paylaşımı şu şekilde:

banner37
Bu süreçte mümkün olduğunca sağduyulu davranmaya çalışıyoruz ve gördüğümüz aksaklıkları sosyal medyada yazmak yerine yürütmedeki arkadaşlara doğrudan iletiyoruz. Ancak bazı konularda belli ki iletmek pek işe yaramıyor.

1) Bazı istisnalar hariç banka önlerinde yığılan insanlar birbirlerine oldukça yakın duruyorlar ve bir çoğunda maske yok. Maskenin bile ne kadar işe yaradığının tartışmalı olduğu ortadayken sosyal mesafelenme kurallarına uyulmaması riski çok artırıyor.

2) Bu durum marketler için de geçerli. Bir ya da iki market dışında marketlerin hemen hepsi insanların içeriye topluca girmesi konusunda gerekli önlemi alamıyor. Kasada dip dibe duran insanlar, sıkışık ve dar raflar isteseniz de gerekli mesafeyi alamamanız sonucunu doğuruyor. Ayrıca özellikle Türkçe konuşmayan insanlar için gerekli bilgileri ve talimatları içeren afişler yapılması gerektiğini bakan arkadaşlara ileteli 2 hafta oldu. Hala marketlerde bu tip bilgileri göremedim. ( En azından kendi gittiğim marketlerde yok)

3) Belediyelerden yapılan %25 kesintinin yanlış olduğunu zaten daha önce söylemiştim. İnsanların en çok gittiği market ve banka gibi yerlerde bölge belediyelerinin en azından bir zabıta ile durumu koordine etmesi ve bulaşı engellemek için orada bulunması için bu kesintiyi geri alın ve belediyelerin bu sorumluluğu da yerine getirebilmesi için lütfen insiyatif alın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1