banner2
banner34

Kalogiros etik yasayı ihlal etti

Yunanlı gazeteci Kalogiros, Kıbrıslı Türklere ve Kıbrıslı Rumlara karşı nefret ve ırkçı söylemlerde bulunmasını nedeniyle...

Kalogiros etik yasayı ihlal etti
banner45

banner37
 

İki toplumlu “Birleşik Kıbrıs-İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’”nin, “EXTRA TV” kanalının iki programına çağrılan Yunan gazeteci Stelyos Kalogiros’un, Kıbrıslı Türklere ve Kıbrıslı Rumlara karşı nefret ve ırkçı söylemlerde bulunmasını, Rum Gazetecilik Etik Kurulu’na şikayette ettiği bildirildi. 

Alithia gazetesi ve diğer gazetelere göre, “Birleşik Kıbrıs -İki Toplumlu Barış İnisiyatifi”, EXTRA TV kanalının programına iki kez çağrılan Yunan gazeteci Stelyos Kalogiros’un, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, siyasi partiler, Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar ve Türklere karşı, yabancı düşmanlığı, nefret, ırkçılık söylemlerde ve bu yönde kışkırtmalarda bulunması nedeniyle, Rum Gazetecilik Etik Kurulu’na şikayette bulundu.

Sözkonusu kanal ise Etik Kurulu’na yönelik yanıtında, programdaki etik dışı söylemlere ilişkin sorumluluğu tamamıyla programda davetli olan Stelyos Kalogiros’un taşıdığını belirtti. 

Şikayeti değerlendiren Etik Kurulu, söz konusu gazetecinin nefret, ırkçılık söylemlere yönelik kışkırtmada bulunduğu kanaatine varırken, kanalın da etik yasasını ihlal ettiği sonucuna vardı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1