banner2
banner34

Kamber: KKTC’de Sosyal Devlet anlayışının S’si yok

Kamber: KKTC’de Sosyal Devlet anlayışının S’si yok
banner45
banner46

Esnaf ve Zaanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Pandemi sürecinde yaşananların, KKTC’de Sosyal Devlet Anlayışının olmadığını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Kanber, “Bugün üzlülerek gözlemliyoruz ki devlet vatandaşını kucaklamaktan çok uzaktır. Bu işler bayrak millet türü , hamasi nutuklarla yürütülemez maalesef yaşananlar bize bunu çok açık ve net olarak gösterdi” dedi.

Esnaf ve Zaanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında yaptığı açıklamada, KKTC’de zaten kıt kanaat geçinen dar gelirli ve esnafın, pandemiyle birlikte tamamen açlığa mahkum edildiğini kaydetti.

banner37
Kanber, ülkedeki statükonun halk yerine belli çevrelerin menfaatlerini gözettiğine işaret ederek, “Bu da KKTC’de Sosyal Devlet anlayışının en büyük göstergesidir” şeklinde konuştu.

Hükümetin özel sektöre yönelik köklü bir ekonomi paketi açıklayacağına inanmadıklarını belirten Kanber, esnafa kredi sağlayarak bataktan çıkmasının sağlanamayacağını vurguladı.

Açıklamalarında ülkede adil bir vergi sisteminin olmadığına da işaret eden Kanber, “Şimdi belli çevreler kasıtlı olarak özel sektör-Kamu kavgası yaratmaya çalışıyor, bundan hedef toplayamadıkları vergileri de kamu çalışanları ve zaten ödeme gücü kalmayan esnaftan toplamaktır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1