banner2
banner34

Kamusen'den Sağlık Bakanı'na açık çağrı

Kamusen'den Sağlık Bakanı'na açık çağrı
banner45

Defalarca sözlü uyarılara rağmen, Gazimağusa Devlet Hastanesinde yaşanılan sorunlara duyarsızlık devam etmekte, çare üretilmemektedir. Geçtiğimiz günlerde Baş hemşirenin izin almaksızın Kamu Görevlileri Yasasını ihlal ederek Bilgi ve Demeç Verme Yasağını çiğnemiş, hastaneye görsel basını çağırıp hastane yönetimi ve meslektaşlarını zan altında bırakan ithamlarda bulunmuştur. Uygulamada soruşturma açması gerekirken yapılmayıp hata yapmaya devam edilmektedir.

Sendikamız çalışma barışı ve çalışanların huzuru için, Sağlık Bakanlığının ilgili çalışandan soruşturmasını tamamlayıp Kamu Hizmeti Komisyonu’na göndermesi gerekirken hala daha olayı hasır altı etmeye çalışmaktadır.

banner37
Bir diğer önemli konu ise, basında yer alan Kalkanlı Yaşam Evi’nde yaşanılanlardır. Sağlık Bakanlığı oradaki personel eksikliği ve sıkıntıları ivedilikle çözmek yerine günü kurtarmak gailesiyle, sorunları üstlenmek yerine oranın hekimini, müsebbibi bırakarak görev yerini değiştirmiştir.

Zor bir süreçten geçtiğimiz Pandemi döneminde Sağlık çalışanlarımızın sorunları da yükleri de artmış, Bu süreçte moral ve motivasyonları zedelenmiş ve hassasiyetleri artmıştır.

Bu hususta birçok çalışanımız gecesini gündüzüne katarak özveriyle ailesinden uzak çalışmıştır.

Sayın Bakanımızın hassasiyet göstereceği ve çalışanlarımızın motivasyonunu arttıracağına inanmaktayız. Aksi halde, grev dahil her türlü eylem hakkımızı kullanacağımızı bildiririz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1