banner2
banner34

Kapanma geliyor, koşulları tartışılıyor

Kapanma geliyor, koşulları tartışılıyor
banner45

Ülkemizde covit 19 vakalarında son günlerdeki artş ve yerel vakaların birçoğunda bulaşın kaynağının tespit edilememesiyle birlikte başlayan kapanma tartışmalarıyla ilgili bugün resmi kapanma kararının açıklanması bekleniyor

Kıbrıs Net Haber'in elde ettiği bilgiye göre Sağlık Üst Kurulu'nun aldığı kararları değerlendiren hükümet istekli olmamakla birlikta belirli bir süreliğine kapanma kararını bugün açıklayacak. 

banner37
Şu an devam eden müzakerelerle kapanma koşullarının nasıl belirleneceği tartışılırken, okulların açıklamsının ertelenmesi yanında birçok işyerlerinde faaliyetlerin bir süreliğine dururulması olacağı üzerinde duruluyor.

kapanmanın yaşanacı duyumlarını alan Ekonomik Örgütler Platformu da yaptığı açıklamada hükümetten beklentilerini ortaya koydu.

Ekonomik Örgütler Platformu, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapanmanın yaşanacağı söylentileri üzerine yazılı açıklama yaptı. Örgütler açıklamada, “Bu yükü hep beraber omuzlayacaksak, kapanalım” ifadesini kullandı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nden oluşan Ekonomik Örgütler Platformu, yaptığı yazılı açıklamada, “Pandemi ile mücadeleyi zamanında alınmayan, ya da alınan ama denetimi yapılmadığı için uygulanmayan kararlar nedeniyle kapanacaksak, kapanalım” dedi.
“Sağlık altyapısı çökmek üzereyse, hastanede yoğun bakımlar doluysa ve kullanılacak ventilatör cihazı kalmamışsa, doktor ve hemşireler yetersiz kalmışsa” kapanmak gerektiği belirtilen açıklamada, “Hükümet, mali olarak sektörlerin zararını karşılayabilecekse, kapanalım. Kira desteği yapabilecekse, kapanalım. Hükümet, bankaların her türlü taksit, kredi, borç ödemelerini öteleyebilecekse, kapanalım. İşletmeler faiz yükü altında ezilmeyecekse, kapanalım. Çalışanın maaşı devlet tarafından desteklenecekse kapanalım. Hükümet, tüm kurumları ile ‘biz denetim gücümüzü kaybettik, baş edemiyoruz’ derse kapanalım” ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1