banner2

Karavezirler, vizyon ve şanslı seçmen

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler’in bugün basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda 20 aylık görev süresiyle ilgili verdiği ayrıntılarına aşağıda gireceğim rakamlar bize vizyonu işaret etmektedir.

Karavezirler’i dinledikçe ülkemizde vizyonu olan yöneticiler seçebilmeyi başardığımız oranda iyi bir şeylerin başarılabileceği umudum yeniden yeşerdi.

 Yerel yönetimlerin içinde bulunduğu çıkmazın tartışıldığı iç karartıcı gündemden sıyrılarak, “Hizmet etmek sevmekle başlar” sloganıyla yapılanları dinlemek iyi geldi.

Seçim dönemlerinde verilen sözlerin unutulduğunu toplum olarak kanıksadığımız gerçeğinden hareket ederek Ali Karavezirler’in taktir edilir bir yönüne vurgu yapmak isterim.

“Seçim kitapçığını saklayın, 4 yıl sonra bana hesap sorun” sözünü birçok belediye başkan adayından duymuşuzdur. Ama ben ilk defa göreve geldikten sonra halen seçim döneminde verdiği sözleri anımsatıp aynı çağrının yapıldığını işitiyorum. Bugün de Karavezirler’in aynı söylemi tekrarlaması, sözünün arkasında duracağını gösterme hassasiyeti benim için önemlidir. Özlediğimiz, beklediğimiz politikacı profili bu değil mi?

Karavezirler’in sürekli belediye meclis üyeleri ve personeliyle takım ruhu içinde çalıştıkları vurgusu yapması, 20 aylık dönemde toplam 253 belediye meclis kararının oy birliğiyle alınmasının altında yatmaktadır.

Demek ki, herkes Değirmenlik’i seviyor ve hizmet ediyor izlenimini ediniyoruz. Belediye meclis üyelerini de sığ politik kavgalardan sıyrılıp beldeleri için görev yapmalarından dolayı tebrik etmek yerindedir.

Üretkenlik ve geniş bir coğrafyaya adaletli hizmet verme hassasiyetinin seslendirilmesi yanında 20 ayda belediye meclisinin 124 ihale kararı üretmesi ve 2020 yılında bölgenin 39 noktasında projelerin yürütülüyor olması vizyonsuz belediyelere mesaj olmalıdır.

Belediyelerde şişirilen kadrolarla üretkenliğin ters yönlü olduğu gerçeğinin tersini Değirmenlik’te görebiliyoruz.

252 kilometre karelik bir alana 120’si işçi olan 159 çalışanla hizmet verilebiliyor. Çalışanın verimli kullanılmasıyla bu kadar projenin yürütülmesi ve bunlara her gün yenilerinin eklenmesi, vizon ve irade olunca bir şeylerin mümkün olduğunun göstergesidir.

Yerel yönetimlerle ilgili olarak belediyeleri en fazla zorlamamız gereken konulardan biri de emlak vergisi gelirlerinin yüzde 10’un eğitimde kullanılacağı yasal zorunluluktur.

Maalesef bunu çok az bölgede ancak okulların dönem başı temizlenmesi şeklinde görüyoruz. Değirmenlik’te, öğretmenlere “siz eğitimle ilgilenin, altyapı sorunlarını biz çözeriz” diyebilecek kadar okulların tamiratı, temizliği, boyanması hatta ilave sınıflar yapılmasını üstlenen bir belediye var. Yurtta beklentisi o kadar tabana düşürüldü ki, aslında olması gerekeni alkışlıyoruz.

Basın toplantısının bir özetini çıkartacak olursak, vizyonunuz var ve takım ruhu yaratabilirseniz, iyi bir şeyler başarabilirsiniz. Değirmenlik Belediyesi’nde bunu gördük ve şanslı olarak nitelendirdiğim bölge halkına tavsiyem, başkana yeni yeni projelere gidin…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kazim Altan
Kazim Altan - 4 yıl Önce

Bravo,
Gonyeliden sonra bir belediye daha hizmet vemek ve vevizyonlu calismalari Ile gurur duyuyor. Mecliste yillarca ulkeyi somuren kiskirtici politiklere ornek olsun.

banner12

banner1