banner2
banner34

Karpaz Emirnamesi için süreç başlatıldı

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Yenierenköy halkıyla bir araya geldi

Karpaz Emirnamesi için süreç başlatıldı
banner45

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Karpaz Emirnamesi’nin iyileştirilmesi konusunda vatandaşların talep ve önerilerini dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla dün Yenierenköy’de vatandaşlarla bir araya geldi.

Erdoğan Hoşsöz Kültür Sarayı’nda yapılan toplantıya, Yenierenköy Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kadı, bölge işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, katılımcılardan, toplanıp emirname ile ilgili bir taslak hazırlamalarını ve kendilerine iletmelerini istedi. Ataoğlu, kendilerine iletilecek taslak doğrultusunda 3 ay içerisinde Karpaz Emirnamesi’ne bir çare bulacaklarını söyledi.

Bakanı Ataoğlu, Karpaz Emirnamesi’ni hazırlamaları için, vatandaşların taleplerini bir yerde toplayıp, belediye aracılığıyla bir yazıyla kendilerine ulaştırması gerektiğini söyledi ve dünkü toplantının ilk toplantı olduğunu, bunun da iyi niyetlerinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Bölge halkının emirname ile ilgili taleplerinin kendilerine iletilmesinin ardından hazırlanacak çalışmayla ilgili halkın yine kendileri tarafından bildirileceğini ifade eden Bakan Ataoğlu, “Geçmiş yıllarda İyi İdare Yasası denilen bir yasa geçirildi. Bu yasa, emirname değişikliğimizdeki hareketlerimizi engelliyor. Bu gün burada yapacağımız ve ortaya koyacağımız bu efor sonrasında birisi kalkarda bir ara emri alırsa bütün bu çalışmamızı yok eder. Ama biz hazırız emirnamedeki iyileştirmeyi yapmaya hazırız, siz de hazırsınız. Herhangi bir engel çıkmadığı sürece, biz sizlerin isteği doğrultusunda da bütün emirnamedeki iyileştirmeyi yapmaya hazırız. Birinci toplantımızı Yenierenköy’de yaptık, Dipkarpaz’da da aynı şekilde toplantımızı yapacağız” diye konuştu.

Yiğitcan, emirname hakkında bilgi verdi

banner37
Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan da yaptığı konuşmasında Yenierenköylü vatandaşları hazırlanacak emirnameyle ilgili bilgilendirdi.

Yiğitcan, “Biz göreve geldiğimiz zaman, bütün KKTC satında üç plan, 8 emirname mevcuttu. Biz şu anda, bakanımızın talimatları ve yönlendirmeleriyle 6 plan çalışması yürütmekteyiz. Bütün emirnamelerde de arzu ederdik ki, hepsini plana geçirelim, plan yapalım ama Karpaz’daki bu emirnamenin getirdiği sıkıntıları hem yerinde gördük hem de aktarılan konulara vakıf oldum” dedi.

Emirnamenin sadece Karpaz’da olmadığını belirten Yiğitcan, bir sonraki toplantıda harita üzerinde vatandaşlarla çalışma yapacaklarını söyledi.

Toplantıda söz alan vatandaşlar da, emirnamenin iyileştirilmesini değil, emirnamenin açılmasını istediklerini belirttiler ve emirnameden dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Bir sonraki toplantının 24 Temmuz’da, Yenierenköy Belediyesi Plaj Restoranı’nda yapılacağı belirtildi.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Ayşe BULUT

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 07:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1