banner2
banner34

Kaza ‘geliyorum’ diyor

İş kazalarının ardı arkasının kesilmediği ülkemizde, bazı inşaat işçileri iş güvenliğinden yoksun çalışırken yetkililer denetim noktasında yetersiz kalıyor. İşverenler ise iş güvenliğini sağlama noktasında yeterince titiz davranmıyor

Kaza ‘geliyorum’ diyor
banner45

 

İşverenler, iş güvenliği konusunda halen gereken titizliği göstermezken bazı işçiler ise ülkede meydana gelen ölümlü iş kazalarından ders çıkarmıyor.

KKTC’de meydana gelen iş kazalarının birçoğu istatistiklere göre “dikkatsizlik” ve “işçilerin can güvenliğinden yoksun çalışmaları” sonucu yaşanıyor.

KKTC’de iş kazalarının oluş şeklini ve kazaların meydana geldiği alanları kapsayan verilere göre, iş kazalarının büyük çoğunlu inşaatta meydan gelirken iş kazaları, genellikle yüksekten düşmeye bağlı olarak yaşanıyor.

Birçok inşaatta işçiler güvenlik kemeri ve baret takmadan adeta akrobasi yapar gibi hareket ediyor, inşaatın kenarında tek bir tahta üzerinde duruyor, elden ele malzemeleri taşıyor.

Yapımı devam eden inşaatlarda, işçilerin iş güvenliğinden yoksun çalıştığını gösteren bir manzara hemen her gün objektiflere yansıyor.

banner37
Bu örneklerden biri de Alagadi’de.

Kötü örnek

Alagadi’de yapımı devam eden bir inşaatta çalışan işçilerin tümü, iş güvenliğinden yoksun çalışıyor.

Başlarına gelebilecek kazalardan bir haber ve “Bana bir şey olmaz” havasında çalışan işçilerin başlarında baret bulunmuyor, güvenlik kemerleri yok, hiçbir güvenlik önlemi bulunmaksızın inşaatın en üst katında, tahta üzerinde yürüyor.

İşçi rahat vatandaş korku ile izliyor

İşçiler, başlarına gelebilecek kazalardan bir haber vaziyette çalışırken inşaatların önünden geçen ve tehlikenin farkında olan vatandaşlar, işçiler için ciddi endişe duyuyor.

İnşaat işçilerinin yüksek bina inşaatlarının çatısında iş güvenliğinden yoksun çalışmaları onları izleyen vatandaşların yüreklerini ağzına getiriyor.

Havadis

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1