banner2
banner34

Kemal B. Caymaz, KAÜ kütüphane'sine Safir romanını bağışladı

Kemal B. Caymaz, KAÜ kütüphane'sine Safir romanını bağışladı
banner45

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Plastik Sanatlar öğretim görevlisi, sanatçı Kemal B. Caymaz Rektör Prof. Dr Gökçe Keçeci’yi ziyaret ederek yazarlığını ve illüstratörlüğünü yaptığı Kıbrıs’ın ilk fantastik roman serisi Safir’in yeni çıkan baskılarını üniversite kütüphanesine bağışladı.

Pndemi döneminde öğrencilerinden kitaba ulaşmak için büyük talep geldiğini dile getiren Caymaz, bu dönemde ders kitaplarının dışında kitap alacak maddi gücü bulunmayan öğrencileri mutlu etmek ve onları fantastik edebiyatı okumaya teşvik ederek günlük hayatın rutinine  mola vermelerini sağlayarak düşsel dünyalarda bir gezintiye çıkarmak adına söz konusu bağışı yaptığını bildirdi.

banner37
Caymaz’ın bağışladığı Işık Kitabevi yayınlarından çıkan “Birinci Kitap-Müjdelenen Zaman” , İkinci Kitap “Yegâne Aşk” ve birinci kitabın İngilizce çevirisi “The Promised Time” amazon baskısı Kıbrıs Amerikan Üniversitesi – Osmanlı Kütüphanesi Sorumlusu Burhan Acar’a teslim edilerek raflardaki yerini aldı.  

Safir serisinin raflarındaki yerini aldığı Osmanlı Kütüphanesi, Surlariçi Kâmil Paşa sokaktaki üç numaralı konak. Osmanlı Kütüphanesi 1571’den 1878’e üç asırdan fazla doğrudan Osmanlı Türk yönetiminde kalan Kıbrıs adasında, Osmanlı ve adalı Türk kimliğinin mimari ve kültürel yansımalarını gelecek kuşaklara aktarmak ve Lefkoşa Arabahmet Mahallesi’ni yeniden canlandırmak amacıyla KAÜ tarafından 2017 yılında hayata geçirildi.

Daha çok XIX ve XX. yüzyıl başı Osmanlıca (eski yazı) matbu kitapların, ferman, obje ve belgelerin sergilendiği Osmanlı Kütüphanesi, ayrıca Kıbrıs Türk kültür ve edebiyatına ait eski yazı kitap ve her türlü dokümanı da bünyesinde barındırıyor.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci ise eski ve yeniyi bir arada barındıran KAÜ Osmanlı Kütüphanesi’nin öğrencilerin yanı sıra halka da açık olduğunu bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1