banner2
banner34

Kıb-Tek ihalesinde rekor düşük teklif

Kıb-Tek ihalesinde rekor düşük teklif
banner45

Başbakan Üstel, KIB-TEK’e yakıt alımı ile ilgili ihalenin en kısa sürede sonuçlandırılacağını da bildirdi. KIB-TEK yakıt ihalesinde birilerinin oynamak istediği oyunları bozduklarını ve  bozmaya devam edeceklerini kaydeden Üstel,, “Bakanlar Kurulu’nda KIB-TEK’e Platts + 13 USD CIF Teknecik teslim olacak şekilde 24 bin metrik ton yakıt alımının yapılması kararını aldık. Ülke elektriksiz kalmayacak” dedi. Üstel akaryakıt ihalesi sonuçlanana kadar elden teklif alınmak suretiyle ülkenin elektriksiz kalmaması için adım atmak zorunda kaldıklarını anlatarak, bu süreçte yaşananları şeffaf bir şekilde halkla paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

banner37
Ünsal Üstel, pazarlık usulü eksiltme yöntemi ile en son yapılan ihalede en düşük teklifi veren üç firmadan elden teklif alındığını açıklayarakl, alınan teklifler sonrasında en uygun teklifi veren firmadan 24 bin metric ton akaryakıt alınması kararı verildiğini belirtti.
Başbakan Üstel, 24 bin metrik ton yakıtın Platts+13 USD CIF Teknecik teslim fiyatı ile Hayati Özok’tan alınacağını belirtti. Gelecek olan yakıtın KIB-TEK tarafından talep edilen spesifikasyonlara uygun olacağının altını çizen Başbakan Üstel, yakıtın Max. yüzde 1 kükürt içeren akaryakıt olacağını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1