banner2
banner34

KIB-TEK’in piyasadan 908 Milyon alacağı, 245 Milyon ise borcu var

KIB-TEK’in piyasadan 908 Milyon alacağı, 245 Milyon ise borcu var
banner45
banner46

EL-SEN Basın Sekreteri Kazım Sakinoğlu, KIB-TEK’in  son dönemde abonelerden 30 Milyon TL tahsil ettiğini bugün itibarıyla ise piyasadan 908Milyon TL henüz tahsil edilememiş bir meblağ, kurumun  borcunun ise 245 Milyon TL olduğunu belirtti.

 EL-SEN Basın Sekreteri Kazım Sakinoğlu, Kıbrıs Net Haber Web Tv’de yayınlanan “Pusula” programında KIB-TEK’le ilgili gelişmeleri anlattı. Sakinoğlu, kurumun tekelleşmesine sendika olarak kesinlikle karşı olduklarına işaret ederek, sürdürülebilir elektrik politikaları ve ucuz enerji için ise kuruma yatırım yapılmasın gerektiğini vurguladı.

Sakinoğlu, Teknecik Elektrik Santralindeki santrallerin mutlaka yenilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, yıpranma nedeniyle enerjide kayıplar yaşandığını bunun da bedelini vatandaşın ödediğini kaydetti. Kuruma siyasi söylemlerle değil bilimsel verilere dayanarak  yatırım yapılmasına işaret eden Sakinoğlu, EL-SEN’in uzmanlara hazırlattığı verilerin ortada olduğunu kaydetti.

banner37
Özellikle kamu ve belediyelerdeki tahsilatlarda büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Sakinoğlu, “Şu an bir belediyemizin sadece süz havuzuna kullandığı elektriğin faturası 200 Milyon TL ve maalesef bunu tahsil etmekte sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Teknecik’teki Buharlı santralin ömrünü doldurduğunu anlatan Kazım Sakinoğlu, bunun mutlaka dizel santrale dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. Sakinoğlu, Türkiye tarafından hibe edilen iki santralin de önümüzdeki günlerde adaya geleceğini ve sisteme uyumlaştırmalarının ardından bu santrallerin de gerekmesi durumunda kullanılabileceğini söyledi.

Açıklamalarında kurumda yaşanan sıkıntılara da değinen Sakinoğlu, kurum çalışanlarının büyük risk altında görev yapmalarına karşın bugün hala aşılanmadıklarını belirterek Sağlık Bakanlığı’na bir an önce aşılanmaları konusunda çağrı yaptı. Sakinoğlu, yıpranmış iletim hatları ve trafoların da bir an önce yenilenmesi gerektiğini ifade etti. İş güvenliği, araç sıkıntısı ve birçok bölgede personelin yemek yiyecek ve temel ihtiyaçlarını giderecek alanları olmadığını anlatan Kazım Sakinoğlu, bu eksiklerin giderilmesi için sendika olarak yönetim kurulu ve kurumun baağlı olduğu bakanlıkla sürekli istişare içinde olduklarını söyledi.

Sakinoğlu, AKSA konusunun ise sendika olarak kırmızı çizgileri olduğuna dikkat çekerek,  “Bugüne kadar ülkede özelleştirilen alanların vatandaşımıza ne verdiği ortada, biz salt kar amaçlı hareket eden ve ülkemize bir şey katmayan oluşumlara karşıyız” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1