banner2
banner34

KIB-TEK’te Yeni Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

KIB-TEK’te Yeni Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner45

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu ile KIB-TEK’te yetkili sendika olan EL-SEN’in Başkanı Kubilay Özkıraç tarafından imzalanan yeni Toplu İş Sözleşmesi yürürlüğe girdi.

Yeni Toplu İş Sözleşmesinde KIB-TEK çalışanlarının mevcut hakları korunurken 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamındaki çalışanlarla eski çalışanlar arasındaki maaş farkını azaltmak amacıyla yeni bazı düzenlemelere gidildi.

banner37
47/2010 sayılı yasa kapsamındaki KIB-TEK çalışanlarına Toplu İş Sözleşmesi ile asgari ücretin yüzde 20’si oranında ek tahsisat veriliyor.

Ayrıca bilgi işlem biriminde ve elektrik kesme ulama biriminde çalışan KIB-TEK personellerine de Toplu İş Sözleşmesi ile ek tahsisat sağlandığı öğrenildi.

42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasasının 13. maddesinin 3. fıkrasına göre Toplu İş Sözleşmesi imzalanmasına müteakip yürürlüğe girmiş bulunuyor. Aynı maddenin 1. fıkrasına göre ise üç nüsha olarak düzenlenmesi öngörülen Toplu İş Sözleşmesinin bir nüshasının beş iş günü içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilmiş olması ve aynı gün iş yerinde ilan edilerek çalışanların görebileceği bir yere asılmış olması gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2019, 06:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1