banner2
banner34

Kıbrıs basınına övgü

Kıbrıs Türk ve Rum basın örgütlerinin işbirliği yönünde attığı adımlar uluslararası camiada da yankı buluyor.

Kıbrıs basınına övgü
banner45

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilciliği’nin 19-20 Haziran tarihlerinde Viyana’da düzenlediği ‘Belirsizlik Ortamında Basın Özgürlüğü’ konulu uluslararası konferansta, Kıbrıs Türk ve Rum medyasının yakınlaşmaya dönük çabalarından övgüyle söz edildi.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, konferansta Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu, Basın Emekçileri Sendikası (Basın Sen) Uluslararası İlişkiler Sekreteri Ali Kurtoğlu ile Kıbrıs Gazeteciler Sendikası (ESK) Başkanı Giorgios Frangos ile Genel Sekreter Chistos Christofides de hazır bulundu.

Konferansın ilk gününde ‘Kıbrıs’ta yakınlaşma için gazeteciliğin kalitesini yükseltme’ konulu bir özel oturuma da yer verildi.

banner37
Genel Kurul’un yapıldığı salondan farklı bir toplantı odasında yer alan oturumda KTGB Başkanı Sami Özuslu, ESK Başkanı Giorgios Frangos ve Basın Sen Dış İlişkiler Sekreteri Ali Kurtoğlu birer sunum yaptı.

AGİT Basın Özgürlüğü Temsilciliği’nden Nora Isaac’ın yönettiği oturuma yoğun ilgi gösteren izleyiciler de görüşlerini dile getirdi, sorular sordu.

Kıbrıs medyasıyla ilgili oturum, genel kuruldaki konuşmalarda da yankı buldu.Özellikle Rus ve Ukrayna medyası arasındaki gerginliğin ele alındığı oturumlarda Kıbrıslı Türk ve Rum basın örgütlerinin yakınlaşma ve işbirliği çabaları örnek gösterildi.

Konferansa Kıbrıs’tan katılan üç örgütün temsilcileri, işbirliği yönünde kararlılıkla yürümeye devam edeceklerine vurgu yaptılar.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1