banner2
banner34

"Kıbrıs sorunu aslında bitmiş meseledir..."

Başbakan Hüseyin Özgürgün katıldığı bir etkinlikte Kıbrıs konusunda önemli açıklamlarda bulundu.

banner45
banner46

Başbakan Hüseyin Özgürgün katıldığı bir etkinlikte Kıbrıs konusunda önemli açıklamlarda bulundu.

Rum tarafının Ada’nın tümüne hakim olmak istediğini anımsatan Özgürgün “hem bizim için hem de gelecek kuşaklar için bu topraklara sahip çıkma bizim boynumuzun borcudur” dedi.

banner37
“Kıbrıs sorunu bitmemiştir. Kıbrıs sorunu dönüp dolaştırılıp önümüze getirilmektedir.”diyen Başbakan Özgürgün,“Aslında bitmiş bir meseledir ve dönüp dolaşıp önümüze gelmektedir ve gelecektir. Çünkü Rum tarafının telepleri bitmemiştir Rum tarafı Ada’nın tümüne hakim olmak istemektedir. Bu topraklara sahip çıkma da bizim boynumuzun borcu olmak zorundadır. Bu hem bizim için öyledir hem gelecek kuşaklar için öyledir.”dedi.

Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının bu topraklara tutunmasının en büyük çalışma şekilleri olduğunu kaydetti.

Özgürgün, “ Cenevre’de yeniden bir olay ceryan etmektedir. Oysa anlaşılan hiçbirşey yoktur ortada.Ama sanki Kıbrıs sorunu çözülüyormuş gibi bir ortam getirilmeye çalışlıyor. Oysa Rum tarafı daha bundan bir ay önce Enosis ilan etmiştir. Yani ENOSİS’i yeniden kutlayacağım demiştir. Bu niyetlerini açıkça göstermektedir. Bizim çok dirençli ve güçlü durmamız lazım. İçte bütün sorunları mümkün olduğu kadar çözerek Kıbrıs konusunda da güçlü ve sağlam durmak esas olmalıdır. Çünkü benim bitmiş gördüğüm ve öyle inandığım bir sorun masada birilerine yarasın diye getirilmektedir. Birleşmiş Milletler bu işten faydalanmaktadır. Birleşmiş Milletler’in iki bin tane askeri vardır, maaş almaktadır. Birleşmiş Milletler’in onlarca büroktarı bu işlerden para kazanmaktadır. Bunların işsiz kalmasını kimse istemiyor anladığım odur artık bu noktaya gelmiş bir meseledir. Çünkü burada artık konuşulacak birşey yoktur ya evetdir ya hayırdır.”şeklinde konuştu.

Cenevre’ye gideceklerini söyleyen Özgürgün, “ Toplantıya gideceğiz. Gerçi katılırız, ama sonuçta bizim için Kıbrıs Türk halkının bu topraklara sahip çıkması ve bunu sonsuza kadar da bu topraklarda yaşatması en büyük dileğimiz ve çalışma azmimizdir. Bunun dışında çözülebilecek bütün sorunlara da açığız ve bunu da her şekilde takip edip yerine getirmeye çalışacağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 07:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1